Κόσμος

Τρείς χιλιάδες Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές ολοκλήρωσαν άσκηση κατάληψης «εχθρικού εδάφους» -Για Συρία ετοιμάζεται το Ισραήλ; (εικόνες, βίντεο)

Επίλεκτη ισραηλινή ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών ολοκλήρωσε με «επιτυχία» για πρώτη φορά,  άσκηση  μεγάλης κλίμακας κατάληψης «εχθρικού  εδάφους», με μαζικές ρίψεις των δυνάμεων της με την χρήση αεροσκαφών C-130. 

Πρώτοι «έπεσαν» οι  στρατιώτες από  το 890ο  Τάγμα  αναγνώρισης της  Ταξιαρχίας, οι οποίοι στο «εχθρικό έδαφος»,  εξασφάλισαν μυστικά τον  προσωρινό  διάδρομο προσγείωσης αποτρέποντας παράλληλα κάθε προσπάθεια επίθεσης ενάντια στα  ισραηλινά C-130.

 Συμμετείχαν επίσης 60 ειδικά επίλεκτοι στρατιώτες από την μονάδα «Sayeret Matkal» της πλέον επίλεκτης μονάδος της χώρας ( αντίστοιχη της αμερικανικής Δέλτα και της ρωσικής ΑΛΦΑ) , συμπεριλαμβανομένης της μονάδας σκύλων Oketz και της μονάδας μηχανικού  Yahalom.

«Οι μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν τη δυνατότητα να επιτεθούν στα αεροσκάφη C-130 , και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις μας έλαβαν όλες τις προφυλάξεις στην άσκηση αυτή » , δήλωσε  ανώτερος αξιωματικός των Ισραηλινών αλεξιπτωτιστών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές, εντόπιζαν όλες τις πηγές  νερού (πηγάδια ή ρυάκια) και προέβαιναν σε χλωρίωση του  ώστε να είναι κατάλληλα για πόση.  

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μ. Αλών, «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στο  Γενικό Επιτελείο και  προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο".

Ανεπιβεβαίωτες όμως ρωσικές στρατιωτικές πληροφορίες , κάνουν λόγο για ενδεχόμενη κοινή επιχείρηση Αμερικανών και Ισραηλινών επίλεκτων δυνάμεων στο συριακό έδαφος .

Σκοπός είναι η κατάληψη από τον ISIS  των «κρίσιμων σημείων» επί του συριακού  εδάφους  πριν προλάβουν Ρώσοι και Σύροι κυβερνητικοί να τις θέσουν υπό τον έλεγχο τους, ειδικά σε Χαλέπι και Ράκκα ,  φέρνοντας την Μόσχα προ τετελεσμένων γεγονότων.   

Πριν ένα χρόνο  παρόμοια μαζικού χαρακτήρα «άσκηση» των Βρετανών αλεξιπτωτιστών,  αποδείχθηκε  περίτρανα από τα διεθνή ΜΜΕ,  ότι αποτελούσε σχέδιο του ΝΑΤΟ για την κατάληψη της Δαμασκού και την εκδίωξη του Άσαντ, ο οποίος αποτελεί πλέον «μανία» της δύσης και ειδικά των Αμερικανών.   

Σαφώς  και δεν πρόκειται για μια απλή άσκηση , ούτε ως προς τον αριθμό και την "ποιότητα" των συμμετεχόντων , αλλά ούτε και ως προς το σενάριο το οποίο «παραπέμπει» σε στρατιωτική επιχείρηση σε «αναμονή».

Συρία, Ιράκ και περσικός κόλπος είναι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοικτά.     

Στην άσκηση πραγματοποιήθηκε μαζικού χαρακτήρα  ρίψη αερομεταφερόμενων  δυνάμεων μαζί με τον εξοπλισμό τους από πολλά αεροσκάφη Hercules C-130, τα οποία ήταν έμφορτα με πάνοπλους Ισραηλινούς αλεξιπτωτιστές  , οι οποίοι έπεφταν σε συγκεκριμένες προσγείωσης.

Οι στρατιώτες κατέστρεφαν , σύμφωνα με το σενάριο  κέντρα διοίκησης του εχθρού,  αποθήκες με ρουκέτες και άλλους στόχους , με απώτερο στόχο να είναι έτοιμοι για κάθε την εκτέλεσή της επόμενης αποστολής , όπως τονίζουν και Ισραηλινοί αξιωματικοί.

Ανώτεροι αξιωματικοί της  ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας δήλωσαν επί λέξη στην ηλεκτρονική έκδοση της  εφημερίδα YNET,  "ότι ήταν  η πρώτη φορά που τα αεροσκάφη τους  μετέφεραν  ένα τόσο μεγάλο αριθμό των στρατιωτών μαζί με τον  πολεμικό εξοπλισμό τους , απευθείας σε ειδικές λωρίδες προσγείωσης". 

Συνολικά υλοποιήθηκαν 16 ρίψεις  μέσα σε λίγες ώρες στις ειδικές λωρίδες προσγείωσης, στην περιοχή Ramat Hovav στην έρημο Negev. 

Επιπλέον, τα αεροπλάνα εκφόρτωσαν  προηγμένο εξοπλισμό επικοινωνίας για να διατηρείται  συνεχώς η άμεση και συνεχή επαφή μέσω ασυρμάτου,  μεταξύ των στρατευμάτων στο έδαφος και του κέντρου διοικήσεως  στο Ισραήλ, μαζί με  κιβώτια πυρομαχικών, δοχεία νερού, και ιατρικό εξοπλισμό .

Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ είναι σε διαρκή «επικοινωνία» και όπως είναι γνωστό εδώ και μεγάλο διάστημα οι ισραηλινοί σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν την έντονη  ρωσική στρατιωτική  παρουσία στην Συρία , ειδικά στην έκταση  που είναι σήμερα με δύο αεροπορικές βάσεις και μία ναυτική.

Για αυτό και θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τον σκοπό τους …τα πάντα.

Βίντεο εδώ

72980610100099980551no

72980590100099980551no

72980600100099980551no

72980620100099980551no

72980671377064640360no

7320446274173640360no

72980690100099980550no

72980680100099980551no

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...