Κόσμος

Πολεμικός συναγερμός σε Αρκτική και Κεντρική Ρωσία: Aσκήσεις βιολογικού πολέμου με κάλυψη από MiG-31BM - Ο Βορράς το νέο μέτωπο ΗΠΑ-Ρωσίας ( Βίντεο)


Πάνω από 5.000 Ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν  μέρος στις στρατιωτικές ασκήσεις  παράκτιας άμυνας μαζί με πεζοναύτες του Βορείου Στόλου στην περιοχή Polar στην Αρκτική με τις μηχανές των MiG-31BM να έχουν πάρει "φωτιά", ενισχύοντας τα σενάρια για πολεμική διαμάχη ανάμεσα σε ΗΠΑ –Ρωσία για την περιοχή αυτή.  

Την ίδια στιγμή πάνω από 1.500 Ρώσοι στρατιωτικοί  από την «ειρηνευτική» ταξιαρχία η οποία υπάγεται στην κεντρική στρατιωτική περιφέρεια έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού στην περιοχή της Σαμάρα, ανακοίνωσε η ρωσική  στρατιωτική υπηρεσία τύπου.

"Πάνω από 5.000 στρατιώτες και τουλάχιστον 500 οπλικά συστήματα με θωρακισμένα οχήματα  συμμετέχουν σε ορισμένες φάσεις των ασκήσεων", ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Βόρειας ρωσικής  στρατιωτικής διοικήσεως .

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της καταστάσεως είναι οι  ασκήσεις βιολογικού πολέμου από τις ρωσικές δυνάμεις στην  περιοχή Pechengsky της περιφέρειας του Μουρμάνσκ.

Σύμφωνα με  το σενάριο Ρώσοι στρατιώτες φορώντας ειδικές στολές βιολογικού πολέμου με αντεπιθέσεις «εκδιώκουν»  ανατρεπτικές ομάδες του «εχθρού», ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν  και άσκηση αεράμυνας, στην οποία ο «εχθρός» χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής.

Το όλο σχέδιο έχει ως στόχο να αναβαθμίσει την ικανότητα των δυνάμεων αυτών φέρνοντας τα σε  κατάσταση ετοιμότητας μάχης,  με  την προώθηση  τους σε προχωρημένες  θέσεις από τις μόνιμες βάσεις τους.

«Τα στρατεύματα μετακινήθηκαν  στους συγκεκριμένους τομείς και στο στρατιωτικό πεδίο βολής Roshchinsky. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις θα εκπαιδευτούν σε σενάρια πολεμικής εμπλοκής και  πολεμικές ασκήσεις με  στόχο την εκμάθηση της αντίδρασης σε σενάρια αποσταθεροποίησης οποιαδήποτε καταστάσεως . Στις  ασκήσεις συμμετέχουν περισσότεροι από 1.500 Ρώσοι στρατιωτικοί  και 400 οπλικά συστήματα », ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου της περιοχής .

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι ειρηνευτικές δυνάμεις θα φυλάσσουν  τις πιο σημαντικές εγκαταστάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο οικισμό, ο οποίος  περιέχει ένα δημαρχείο , ένα σχολείο, ένα νηπιαγωγείο, ένα νοσοκομείο και έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

Επίσης οι δυνάμεις αυτές εξασφαλίζουν  την ασφαλή διακίνηση των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας και την κατανομή της ενίσχυσης μεταξύ των «κατοίκων». Επιπλέον, τα στρατεύματα αυτά θα πραγματοποιούν  έλεγχο των εγγράφων, αποσκευών, και έλεγχο  οχημάτων των «αμάχων».

Η πρώτη ρωσική ειρηνευτικού χαρακτήρα ταξιαρχία ιδρύθηκε στην περιοχή Σαμάρα το 2005. Αυτή είναι η μοναδική μονάδα αυτού του είδους στην χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας.

Κύριος στόχος της ταξιαρχίας είναι η  διατήρησης της ειρήνης στο έδαφος των κρατών μελών της ΚΑΚ, αλλά αν χρειαστεί να ενεργεί σύμφωνα με την εντολή του ΟΗΕ πέρα από τα σύνορα της συνομοσπονδίας .

Το γεγονός αυτό μεταφράζεται ως πολεμικές κινητοποιήσεις στην περιοχή από την Μόσχα η οποία κάνει σαφές ότι μέρος των τεράστιων κοιτασμάτων  υδρογονανθράκων που υπάρχουν στην Αρκτική,  της «ανήκουν» δικαιωματικά  και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνει πίσω.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο (Η Αρκτική θα αποτελέσει το δεύτερο μέτωπο για Ρωσία και ΗΠΑ) , επιβεβαιωνόμαστε πλήρως για μία ακόμη φορά για την περιοχή αυτή,  η οποία αποτελεί το «μήλο της έριδος » ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια .  

Οι στρατηγικοί στόχοι της Ρωσίας στην Αρκτική είναι, η εξασφάλιση των δυνητικών ενεργειακών πόρων που βρίσκονται στην περιοχή, και η διατήρηση της στρατιωτικής υπεροχής πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο.

Η Αρκτική είναι και θα είναι για πάντα μια περιοχή μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, που στα παγωμένα νερά της «διέρχονται» συνεχώς πολλά πυρηνικά υποβρύχια, από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Επιπλέον, λόγω του σχήματος της που ομοιάζει με «αυγό» αποτελεί και μια καλή βάση για βαλλιστικούς πυραύλους.

 

https://youtu.be/w4qL9xNKI9Y?t=2

https://youtu.be/KeCUYRKkeQA?t=2

https://youtu.be/rvAMf8TU7RY?t=3

https://www.youtube.com/embed/fui2yGBWj6s

https://www.youtube.com/embed/et70dqUgLFY

https://www.youtube.com/embed/I0D1BDRedIs

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...