Εκκλησία

Μεθώνης Κλήμης: ''Έχουν γνώση οι φύλακες'' (ΦΩΤΟ)

Χρήστος Λαρισσαίος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αρτεμίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αθηνών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον προστάτη τους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Αρτεμίου.

Επίσης ο Επίσκοπος Μεθώνης τόνισε χαρακτηριστικά: ''Όπως είπε κι ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να πάρουν τα λιμάνια και πολλά άλλα την πίστη μας την Ορθόδοξη και την Πατρίδα μας ούτε θα την παραδώσουμε ούτε μπορεί κανείς να μας την πάρει.''

''Έχουν γνώση οι φύλακες και η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος έχει σαφώς προς πάσα κατεύθυνση οριοθετήσει τις κόκκινες γραμμές'' πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κλήμης.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Μεθώνης υπογράμμισε πως ο Μακαριώτατος την 28η Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην ακριτική Λήμνο και στο ακριτικό νησί του Άη Στράτη με μήνυμα εθνικό και πνευματικό προς πολλούς αποδέκτες.

Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιγνάτιος Σαξαμπάνης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα που λάμπρυνε με την παρουσία του την σημερινή πανήγυρη.

Τέλος να αναφερθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

https://www.flickr.com/photos/142275543@N05/sets/72157675426574405/

romfea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...