Αρχείο

Γιατί οι Ρώσοι κοσμοναύτες επέλεξαν την Κρήτη για αποκατάσταση; Η Κρήτη τιμά τον Γιούρι Γκαγκάριν και ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας (Βίντεο-εικόνες)

Ρώσοι κοσμοναύτες ευρίσκονται στην Κρήτη σε γνωστό  ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούν το κύριο στάδιο της αποθεραπείας τους μετά από 172 ημέρες στο διάστημα.

Οι Ρώσοι  κοσμοναύτες συμμετείχαν σε μια τελετή προς τιμήν του Γιούρι Γκαγκάριν στο Ηράκλειο, λόγω του ελληνο-ρωσικού έτους φιλίας  .

"Δεν υπάρχει πιο  αυστηρό, επικίνδυνο και απαιτητικό  επάγγελμα, από αυτό του  κοσμοναύτη" , τονίζουν τα μέλη ρωσικού  πληρώματος του διαστημικού σταθμού ISS Alexei  Ovchinin και Oleg Skripochka, μετά από 172 κοπιαστικές ημέρες στο διάστημα.

Κατά τις πρώτες ημέρες της διαμονής των κοσμοναυτών στην Κρήτη, τα μέλη του πληρώματος του ISS βοήθησαν στην παρουσίαση του αγάλματος μνημείου στο Ηράκλειο του πιο διάσημου κοσμοναύτη,  του Γιούρι Γκαγκάριν.

Ένα μικρό πλήθος θεατών παρακολούθησε τον Ovchinin και τον Skripochka να παρουσιάζουν αφιέρωμα στην  Κρήτη και την Ελλάδα τονίζοντας την διαρκή φιλία των δύο λαών, και εορτάζοντας ταυτόχρονα τα 55 χρόνια από την ιστορική  διαστημική πτήση του Γκαγκάριν στο διάστημα.

Η Κρήτη, ως γνωστόν είναι το κύριο μέρος  αποκατάστασης των κοσμοναυτών από την Ρωσία και αυτό λέει πολλά για τις θεραπευτικές ιδιότητες του κλίματος του νησιού.

Σε  συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από  Κρητικούς τοπικούς  αξιωματούχους και παράγοντες γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας,  καλωσορίστηκαν οι κοσμοναύτες  της υπηρεσίας  Roscosmos, που πέρασαν ένα μακρύ και επίπονο διάστημα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το ξενοδοχείο που ξεκουράζονται  στην  αναγεννητική περιοδεία τους  βρίσκεται σε περιοχή  βόρεια της Κρήτης , κοντά στο γραφικό ψαροχώρι της Γεωργιούπολης.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Σταύρος Αρναουτάκης, υποδέχθηκε  τους κοσμοναύτες, τονίζοντας  το ευρύτερο έργο της Roscosmos:

«Καλωσορίζουμε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας στην Κρήτη, στο καλύτερο ξενοδοχείο στο νησί μας, που άνοιξε μόλις φέτος. Οι συνάδελφοί σας αναρρώνουν πολύ  καλά εδώ μετά τις αποστολές τους, και ελπίζουμε η επισκέψεις  στο νησί μας να είναι τυχερή και  για εμάς, για να έρθουν και άλλοι  περισσότεροι Ρώσοι εδώ. Σας ευχόμαστε μια υπέροχη διαμονή, και μια ταχεία ανάρρωση» .

Ως γνωστόν η Κρήτη είναι διάσημη  στην Ρωσία  για τον υγιεινό τρόπο ζωής της και το φιλόξενο πνεύμα των κατοίκων της.

Οι βασικοί στόχοι της αποστολής «αποκατάστασης»  είναι να εγκλιματιστούν οι κοσμοναύτες μέσω καλής φυσικής αποκατάστασης, αλλά και μέσω πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων  της Κρήτης  που είναι γνωστή για την  ζωή στο χωριό, την αξιοσημείωτη φιλοξενία, και τον ιδιαίτερο τρόπο που οι Κρητικοί κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν το  σπίτι τους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον γνωστό  δημοσιογράφο στη Μόσχα κ. Θανάση Αυγερινό, σε συνεργασία με Eyewide e-Digital Marketing, για την εφαρμογή ειδικού  ιατρικού προγράμματος που εποπτεύεται από τους επιτελείς της  Roscosmos και τον γιατρό, Μιχαήλ Ποτάπωφ , ο οποίος επιβλέπει τις θεραπείες για τους δύο κοσμοναύτες.

2

1-1

https://youtu.be/NFu5gjTcCyM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...