Πολιτική

Απορρίφθηκε και η νέα πρόταση Βούτση στην Διάσκεψη των προέδρων

Με 16 «ναι», ένα «όχι, έξι «παρών» και ένα «απών» δεν έγινε αποδεκτή στη Διάσκεψη των προέδρων η νέα πρόταση του Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5.

«Παρών» ψήφισαν η ΝΔ και το ΚΚΕ, «ναι» είπαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, «όχι» η Ένωση Κεντρώων, ενώ «απών» ήταν η Χρυσή Αυγή.
Η πρόταση του κ. Βούτση για το ΕΣΡ περιλάμβανε τα εξής:

Πρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Μουλόπουλος και μέλη Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου (σ.σ.διανύει ήδη θητεία), Αγγελική Σγιώρα, Ιωάννης Τζαννετάκος.

Νωρίτερα, τη σύμφωνη γνώμη του στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ, εκτός του Βασίλη Μουλόπουλου, ιδίως για την θέση του αντιπροέδρου, είχε εκφράσει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για τη θέση αυτή, ο Ανδρέας Λοβέδρος πρότεινε τον Νίκο Κιάο. Η πρόταση έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής και προτάθηκε ως μέλος ο Βασίλης Μουλόπουλος και ως αντιπρόεδρος ο Νίκος Κιάος.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος τόνισε την ανάγκη να αναδιατυπωθεί η τροπολογία Παππά, επισημαίνοντας, πως αν αντί για αναστολή του άρθρου, προβλεφθεί κατάργησή του, παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Ωστόσο, δήλωσε ότι δέχεται την απόλυτη δέσμευση εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, για πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, αφήνοντας, παρ’ όλα αυτά, ανοιχτό το νομικό θέμα στην περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ αντανακλάται και σε άλλες διατάξεις του «νόμου Παππά» και εξέφρασε επιφύλαξη για τυχόν άλλες εκκρεμότητες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εξέφρασε αντίρρηση και για τη σύνθεση Μορώνη - Μουλόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου, καθώς ο Βασίλης Μουλόπουλος είναι πολιτικό πρόσωπο που προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ