Αρχείο

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μεταφέρει βαλλιστικά συστήματα Iskander-M στο Καλίνγκραντ και επίλεκτες αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) στη Λευκορωσία (βίντεο-εικόνες)


Συναγερμός έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ καθώς η Ρωσία μεταφέρει βαλλιστικά συστήματα Iskander-M με πλοία της γραμμής στο Καλίνγκραντ  ενώ επίλεκτες ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV)  έφτασαν στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις κοντά στην ιστορική  πόλη  Μπρέστ κατά την περίοδο 7-20 Οκτωβρίου, αναφέρει το ρωσικό ΥΠΑΜ.
https://twitter.com/estNATO/status/784354417264951296

Οι Ρώσοι μετακινούν 500 άτομα στρατιωτικό προσωπικό μαζί με όλο τον φορητό οπλισμό τους και  150 οπλικά συστήματα, όπως θωρακισμένα οχήματα, μηχανές εκτός δρόμους και άλλα  .

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς άσκησης με την επωνυμία  «φτερωτό πεζικό» των δύο χωρών, οι  κοινές δυνάμεις των Αλεξιπτωτιστών  θα συνεργαστούν σε σενάρια αναζήτησης , εντοπισμού και εξάλειψης  παράνομων ένοπλων ομάδων, ανταλλαγή εμπειριών, και αερο-αποβατικών επιχειρήσεων στον τομέα ευθύνης τους.

Κατά την διάρκεια της άσκησης , οι αλεξιπτωτιστές της Λευκορωσίας θα έχουν  την ευκαιρία να γνωρίσουν την σχεδίαση και την πρακτική εφαρμογή των σύγχρονων και προηγμένων μοντέλων των  ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Στην άσκηση  θα συμμετέχουν συνολικά  περισσότεροι  από 700 αλεξιπτωτιστές των δύο χωρών, και τουλάχιστον 60 οπλικά συστήματα όλων των τύπων μαζί με τον  ειδικό εξοπλισμό μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών .

Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε και τελετή από την διοίκηση των δυνάμεων των Λευκορώσων αλεξιπτωτιστών για την υποδοχή τους στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης .

Η συμμαχία Ρωσίας και Λευκορωσίας είναι κομβική για την ασφάλεια των δυτικών συνόρων της Ρωσίας και είναι σίγουρο ότι σε οποιαδήποτε διένεξη με το ΝΑΤΟ θα συγκροτηθούν κοινές στρατιωτικές μονάδες από τις δύο χώρες.

Άλλωστε ιστορικά η Μόσχα θεωρεί την περιοχή αυτή ως ένα επικίνδυνο σημείο εισβολής οποιουδήποτε επιβουλέα των ρωσικών συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Καλλίνγκραντ τονίζοντας ότι είναι μια περιοχή η οποία θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως λόγω της κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας στην Βαλτική.

Η κύρια αποστολή των νατοϊκών αξιωματούχων είναι να εμποδίσουν πάση θυσία τους ρωσικούς πυραύλους να φτάσουν στην Βαλτική Θάλασσα , και να «αλώσουν» μέσω  αυτονομιστικής εξέγερσης την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Το επόμενο στάδιο θα είναι η επιστροφή της  στην «αγκαλιά» της Γερμανίας .

Η ρωσική περιοχή είναι γεμάτη με οπλικά συστήματα .Στο παρελθόν ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στην περιοχή αυτή ήταν οι μεγαλύτερες από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Εκτός από τη Γερμανία που «λοξοκοιτάζει» προς την περιοχή του Καλίνινγκραντ , ενδεχομένως και η Πολωνία να επιθυμεί να λάβει μέρος σε μια ενδεχόμενη «μοιρασιά» , παρά το γεγονός ότι έχει  ήδη λάβει το 1945, ένα μεγάλο κομμάτι της Ανατολικής Πρωσίας.

Ειδικοί αξιωματούχοι στο Κρεμλίνο  πιστεύουν ότι μια τέτοια  κατάσταση στο  Καλίνινγκραντ, θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και θα προκαλέσει σοβαρή σύγκρουση μεταξύ των μελών της ΕΕ,   των συμμάχων του ΝΑΤΟ, και της  Ρωσίας.

photocujkqlpvyaidegiznvuy3rpb24ubwlslnj1l2ltywdlcy9tawxpdgfyes9tawxpdgfyes9wag90by8ymdeylta5lte5x3z6ywltb2qxnxmuanbnp19fawq9mjyzndqOLYMPUS DIGITAL CAMERA

https://youtu.be/nmhH3-x27vI

https://youtu.be/XJY0QjGwLhs

https://youtu.be/CVOaBdKd1-c?t=1

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...