Κοινωνία

Τελετή μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη

Επιμνημόσυνη  δέση των θυμάτων της 11 Σεπτεμβρίου 2001, 15 χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, με την επίκληση των ονομάτων των νεκρών, τις κωδωνοκρουσίες εκκλησιών, αλλά και τον ειδικό φωτισμό στο σημείο που βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι, στη Νέα Υόρκη.

Τα ονόματα των 2.983 θυμάτων διαβάστηκαν αργά από συγγενείς τους, υπό τη συνοδεία κλασσικής μουσικής, στη διάρκεια ειδικής τελετής μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν, ενώ τηρήθηκαν έξι λεπτά σιγής.

A firefighter stands at a bell during a memorial service at the 9/11 memorial September 11, 2016 in New York. The United States on Sunday commemorated the 15th anniversary of the 9/11 attacks. / AFP / Brendan Smialowski (Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images)

Τα τέσσερα λεπτά σιγής, για τα τέσσερα αεροσκάφη στα οποία εκδηλώθηκαν αεροπειρατείες, ενώ τα υπόλοιπα δύο λεπτά, για την κατάρρευση των δίδυμων πύργων στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

Στο οπτικό επίκεντρο της τελετής βρέθηκαν οι δύο πισίνες με πίδακες νερού, που βρίσκονται στο σημείο όπου υψώνονταν οι δίδυμοι πύργοι, ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα τιμών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...