Κόσμος

Κρεμλίνο: «Ξένος πράκτορας η δημοσκοπική εταιρεία Levada Centre»

Η δημοσκοπική εταιρεία της Ρωσίας Levada Centre χαρακτηρίστηκε «ξένος πράκτορας» από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δύο εβδομάδες πριν την διεξαγωγή εθνικών κοινοβουλευτικών εκλογών.

«Η αναγνώριση της εταιρείας ως ένας μη επαγγελματικός φορέας που εξυπηρετεί τις λειτουργίες ενός ξένου πράκτορα θεμελιώθηκε σε έναν μη προγραμματισμένο έλεγχο εγγράφων», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση του.

Η εταιρεία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο. Το κυρίαρχο κόμμα Ενωμένη Ρωσία, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, αναμένεται να κερδίσει άνετα τις εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου, που θεωρούνται πρόβα για την εκστρατεία επανεκλογής του Βλαντίμιρ Πούτιν στον προεδρικό θώκο στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Ο χαρακτηρισμός «ξένος πράκτορας» αποτελεί μέρος ενός νόμου που θεσπίστηκε το 2012 και ελέγχει φορείς και οργανώσεις που δέχονται χρηματοδότηση από το εξωτερικό και εμπλέκονται στην πολιτική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...