Κόσμος

Ισραηλινοί πύραυλοι σε αμερικανικές συστοιχίες patriot θα εγκατασταθούν στην Πολωνία δίπλα στα ρωσικά σύνορα (βίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η αμερικανική εταιρεία Raytheon και η πολωνική κυβέρνηση είναι κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας αξίας περίπου  5 δισεκατομμυρίων δολαρίων  για την προμήθεια  συστοιχιών πυραύλων patriot , οι οποίες  θα   είναι εξοπλισμένες με μια έκδοση  πυραύλου της ισραηλινής εταιρείας  Rafael , αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ .

Οι πηγές αναφέρουν ότι έχει  σημειωθεί πρόοδος σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που «τρέχει» αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη , στην οποία θα συμμετάσχουν με έμμεσο τρόπο και αμυντικές βιομηχανίες του Ισραήλ.

Η  Raytheon, ως γνωστόν είναι  η αμερικανική εταιρεία που παράγει το  αντιπυραυλικό σύστημα  Patriot,  το οποίο θα εμπεριέχει πύραυλο , ο οποίος αποτελεί μέρος της ισραηλινής αεράμυνας με την ονομασία « ασπίδα του  Δαβίδ», της εταιρείας Rafael.

Ο ισραηλινός πύραυλος έχει δυνατότητα καταστροφής  πυραύλων μεγάλης  εμβέλειας, ωστόσο καταστρέφει και αεροσκάφη (επανδρωμένα και μη επανδρωμένα), καθώς και πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους.

Την Τρίτη, μπροστά σε δημοσιογράφους στο Kielce στην Πολωνία, η Raytheon παρουσίασε τον πύραυλο  SkyCeptor, ο οποίος  αναμένεται να ενσωματωθεί στις συστοιχίες πυραύλων Patriot, με προορισμό την Πολωνία.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας A.Macierewicz, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ της Raytheon και της χώρας του σχετικά με την αντιπυραυλική συμφωνία.

Η απόκτηση του νέου συστήματος αεράμυνας αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό του πολωνικού στρατού, ο οποίος ξεκίνησε λίγο μετά τη ρωσική κατάληψη της Κριμαίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...