Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εικονική προσβολή ουκρανικού πλοίου από ρωσικό Su-24 - 5 νεκροί Ουκρανοί και 10 τραυματίες από άγριες συγκρούσεις στη Νέα Ρωσία - 85.000 εφέδρους κάλεσε ο Π.Ποροσένκο (εικόνες-βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

Εικονική προσβολή ουκρανικού πολεμικού πλοίου από ρωσικό Su-24 αποκαλύφτηκε πριν λίγο ενώ ξέσπασαν και μαίνονται άγριες συγκρούσεις στην Νέα Ρωσία. Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν στην περιοχή του Λουχάνσκ και της Maryinka με τον Π.Ποροσένκο να διατάζει 8.000 εφέδρους να παρουσιαστούν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης αυτό το μήνα για υποχρεωτικές ασκήσεις ενώ συνολικά κάλεσαν 85.000 εφέδρους  για να επανδρώσουν νέες μονάδες.

Το Κίεβο ανακοίνωσε πως ο ουκρανικός στρατός και η εθνοφρουρά διεξάγουν επιχειρήσεις για την εξάλειψη των επιτιθεμένων και όλες οι μονάδες έχουν τεθεί σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα.

Οι Ουκρανοί διαδίδουν πως Ρώσοι Spetsnaz έσπασαν τις γραμμές άμυνας στο Luhansk, oblast, και σκότωσαν τους δύο Ουκρανούς στρατιώτες ενώ τραυμάτισαν άλλους 5.
"Δημιουργήσαμε νέο σώμα αποτελούμενο από 85.000 εφέδρους και εννέα νέες Ταξιαρχίες" ανακοίνωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της χώρας Viktor Muzhenko.

"Ήδη 45.000 έχουν ενταχθεί από την αρχή του χρόνου σε νέες μονάδες του Στρατού".

"Υπάρχει υψηλός βαθμός ψυχολογικής ετοιμότητας 80%  για την προστασία του ουκρανικού λαού" πρόσθεσε.

Η κατάσταση κλιμακώνεται διαρκώς: Ουκρανικές δυνάμεις δολιοφθοράς έκαναν δύο προσπάθειες τις τελευταίες 24 ώρες να διεισδύσουν στο έδαφος του Ντονέτσκ σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή της DPR, Eduard Basurin.

"Χτες οι μονάδες μας απέτρεψαν την διείσδυση δύο ομάδων αναγνώρισης και δολιοφθοράς κοντά στην κατοικημένη περιοχή Krutaya Balka..Ο σκοπός τους ήταν να ανοίξουν πυρ στις κατοικημένες πειροχές από τις θέσεις  του DPR στο έδαφος του" τόνισε.

"30 λεπτά πριν την προσπάθεια, άνοιξαν πυρ από την Yasinovataya ως αντιπερισπασμό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν αμέσως στο σημείο" πρόσθεσε.

Το Κίεβο συνεχίζει να μεταφέρει στρατεύματα στη γραμμή επαφής και συγκεκριμένα BTR-4, BTR-70 APCs, BMP-2 IFVs  και α/κ πυροβόλα 2S1 ενώ ελικόπτερα Mi-8 μεταφέρουν δυνάμεις κοντά στο Ντονέτσκ.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον εξοπλισμό της Ουκρανίας. Σε φωτογραφία παρακάτω θα δείτε Ουκρανό στρατιώτη με αντιαρματικό πύραυλο M136 AT4.

"Οι ουκρανικές δυνάμεις σφυροκοπούν τα περίχωρα σε Yasinovataya, Spartak και Sakhanka" ανέφερε ο Διοικητής του DPR.

" Στη γραμμή επαφής στη Druzhkovka φτάνουν όπλα με το έμβλημα των ΗΠΑ και αποστέλλονται στη Kurakovka".

Και ο πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, τόνισε ότι η Δύση θα δώσει στην Ουκρανία "φονικά όπλα".

Ο Π.Ποροσένκο από τη πλευρά του είπε πως θεωρεί ακόμη την Κριμαία έδαφος της Ουκρανίας και ότι στρατηγικός στόχος αποτελεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ.

"Η Κριμαία είναι, η Κριμαία ήταν και θα είναι Ουκρανική και δεν ανήκει σε κανέναν άλλον" τόνισε.

"Δεν αποκλείω την πιθανότητα μεγάλης κλίμακας εισβολής της Ρωσίας" τόνισε για άλλη μια φορά.
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/774562621957804036

https://twitter.com/Liveuamap/status/774243223296352256

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/773839729641058304

https://twitter.com/Eire_QC/status/773499066823110656

https://www.youtube.com/embed/PjhG-ls2rpI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...