Κόσμος

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το παραδοσιακό προσκύνημα για ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους στη Μέκκα

Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια προσκυνητές έφθασαν στη Σαουδική Αραβία για το ετήσιο προσκύνημα των μουσουλμάνων στους ιερούς τόπους  τους στη Μέκκα και την Μεδίνα, ανακοίνωσαν τα σαουδαραβικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την γενική διοίκηση  ελέγχου διαβατηρίων του βασιλείου, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο στη Σαουδική Αραβία, εκτός από τους απλούς πολίτες  άλλων χωρών  συμμετέχουν  επίσης αντιπροσωπείες από 54 αραβικές και ισλαμικές χώρες .

Παράλληλα, όπως σημειώνεται , το προσκύνημα στους ιερούς τόπους του Ισλάμ  αυτό το έτος,  πρόκειται να πραγματοποιήσουν και οι εκπρόσωποι των πάνω από 160 εθνικοτήτων  από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου  του Ιράν, παρά την κόντρα με την  Σαουδική Αραβία .

Οι  ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν  όμως ότι δεν θα στείλουν  προσκυνητές στη Σαουδική Αραβία, η οποία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Τεχεράνη, λόγω της απροθυμίας των σαουδαραβικών αρχών  να επιλύσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια .

Κατά την περσινή παρόμοια περίοδο  υπενθυμίζεται ότι είχαν ξεσπάσει συμπλοκές στη Μίνα, μεταξύ Ιρανών προσκυνητών και Σαουδαράβων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν  464 άτομα .

Για φέτος οι αρχές του Σαουδαραβικού βασιλείου προτίθενται να λάβουν δρακόντεια μέτρα  για την αποφυγή της επανάληψης τέτοιων τραγωδιών, με την χρήση ηλεκτρονικών βραχιολιών  για τους προσκυνητές , και με την τοποθέτηση ενός πολύ μεγάλου αριθμού καμερών επιτήρησης.

Παρόλα αυτά υπάρχουν φόβοι ακόμη και για τρομοκρατική ενέργεια με την παρουσία τόσου μεγάλου πλήθους κόσμου .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...