Κόσμος

Google: Εξαφάνισε από τους χάρτες της την Παλαιστίνη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη η απόφαση της Google να διαγράψει από τους χάρτες της την Παλαιστίνη. Αν κανείς προσπαθήσει να αναζητήσει στο Google Maps την Παλαιστίνη, θα οδηγηθεί στο σημείο του χάρτη όπου βρίσκεται η χώρα, όμως δεν θα καταφέρει πουθενά να βρει το όνομά της, παρά μόνο αυτό του Ισραήλ.

Τα σύνορα της περιοχής, αποτυπώνονται με διακεκομμένες γραμμές, χωρίς όμως στο επίμαχο σημείο να αναγράφεται όνομα χώρας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση χρηστών του διαδικτύου και Παλαιστίνιων δημοσιογράφων, το φόρουμ των οποίων (PJF) δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα συλλογής υπογραφών απαιτώντας από την Google να επιστρέψει η ονομασία στον χάρτη.

Από τη μεριά του, το Παρατηρητήριο της Μέσης Ανατολής (MEMO) αναφέρεται «προσπάθεια του Ισραήλ να εδραιώσει το όνομά του ως νόμιμο κράτος στις γενιές που θα ακολουθήσουν και να εξοβελίσει το όνομα της Παλαιστίνης δια παντός«.

ΠΗΓΗ: Alphafreepress.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...