Κόσμος

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται εντατικά  για τον παγκόσμιο ανταγωνισμό στους ωκεανούς  του κόσμου κάτι που τις φέρνει αντιμέτωπες  με  τη Ρωσία η οποία είναι κυρίαρχη στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και με την Κίνα, η οποία κατασκευάζει  ένα τεχνητό νησί στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αναφέρει το RIA Novosti.

«Για πρώτη φορά σε 25 χρόνια, το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι σε οργιώδη προετοιμασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων σε όλες τις  θάλασσες του πλανήτη », δηλώνει ο Αμερικανός υποναύαρχος  Michael Manazir κατά τη διάρκεια ακροάσεως στην Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών του Σώματος.

Σύμφωνα με τον Manazira, το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις στο εγγύς μέλλον, αλλά μακροπρόθεσμα η θέση του Ναυτικού των ΗΠΑ ενδέχεται να επιδεινωθεί αν δεν λάβει την απαραίτητη  χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία νέων μονάδων επιφανείας.

Ο υποναύαρχος παρουσίασε  ένα σχέδιο για τη στήριξη της παγκόσμιας παρουσίας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ( Σχέδιο Στόλου  Αντιμετώπισης), που αναπτύχθηκε από τη Διοίκηση Ναυτικού. Χάρη σε αυτά τα σχέδια και  τα ναυτικά επιτεύγματα, οι ΗΠΑ κυριαρχούν παγκοσμίως.

"Ειδικότερα, η παρουσία του  αεροπλανοφόρου «Χάρι Τρούμαν» (USS Harry S.Truman) στη Μέση Ανατολή εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό» , είπε ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αεροπλανοφόρου «Χάρι Τρούμαν» ήταν η καταλυτική σημασία της ύπαρξης του στην ανατολική Μεσόγειο.

Αεροπλανοφόρα των  ΗΠΑ δεν  υπήρξαν  στην περιοχή αυτή από το 2003  μετά την πολεμική επιχείρηση  "Ιρακινή Ελευθερία" το 2003.

Καθώς διαφαίνεται όμως έχουμε επιστροφή των ΗΠΑ σε όλον τον κόσμο κάτι που δημιουργεί μεγάλες  απαιτήσεις τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές και στρατιωτικές.

Όσο για την Μαύρη θάλασσα η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη λόγω των  ρωσικών παράκτιων αντιπλοϊκών πυραύλων  Bastion , οι οποίοι εξουδετερώνουν όλους τους τύπους των πλοίων από τις ακτές της Κριμαίας .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...