Κόσμος

Ιστορικές στιγμές - Το Χαλέπι απελευθερώνεται - Περικυκλώθηκαν οι ισλαμιστές και δέχονται σφοδρά πυρά

Στρατής Μαζίδης

Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν την προέλαση τους στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου την Παρασκευή, απελευθερώνοντας περισσότερο έδαφος από τους τζιχαντιστές κοντά στη στρατηγική εθνική οδό Al-Castillo.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Al-Masdar που βρίσκεται στο βόρειο Χαλέπι, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους μεταξύ των νοτίων αγροκτημάτων της al-Mallaah και του δρόμου Al-Castillo.

Ως αποτέλεσμα αυτών των κερδών, την Παρασκευή, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις απέχουν μόλις 250 μέτρα μακριά από το Al-Castillo ωστόσο έχουν καταλάβει ένα σημαντικό ύψωμα που τους επιτρέπει να ελέγχουν την οδό.

Ο πρωταρχικός στόχος για τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν η αποκοπής του δρόμου ώστε να σταματήσει η τροφοδοσία των ισλαμιστών στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχουν.

Από τη στιγμή που ο στόχος επετεύχθη, ο στρατός θα ενισχύσει τις θέσεις του γύρω από το δρόμου του Al-Castillo ώστε να διασφαλιστεί πως τίποτε δε θα περνά προς το Χαλέπι ενώ ήδη όποιο όχημα πλησιάζει δέχεται σφοδρά πυρά ώστε να υποχωρήσει.

Την όλη επιχειρήση κατευθύνουν οι Δυνάμεις του Τίγρη με τη νοήθεια της Liwaa Al-Quds (παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση) και των Εθνικών Δυνάμεων Άμυνας (NDF).
freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...