Αρχείο

"Στέλνουμε δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο για να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας στην Ευρώπη" λένε οι ΗΠΑ - Δείτε το USS Dwight D. Eisenhower να "ενώνεται" με το USS Harry S.Truman (βίντεο)


Σοκ: Ένα δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο φτάνει στην Μεσόγειο Θάλασσα προς υποστήριξη των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων στην Ευρώπη όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αμερικανικής Διοίκησης!

"Το USS Dwight D. Eisenhower (IKE CSG) μπήκε στη Μεσόγειο Θάλασσα και στην περιοχή επιχειρήσεων του Έκτου Στόλου προς υποστήριξη των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων στην Ευρώπη" ανέφερε .

Tι σημαίνει αυτό; Πρακτικά πρόκειται για προβολή ισχύος στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία για το συριακό αλλά ουσιαστικά οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει τεράστια δύναμη πυρός στην περιοχή.

Από τον ανακοίνωση συνάγεται το συμπέρασμα ότι παίζετε ένα σκληρό πόκερ ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε Μέση Ανατολή, Βαλτική, Μαύρη Θάλασσα καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να μην διαταραχθεί η ηγεμονία τους από την άνοδο της ρωσικής ισχύος.

Μαζί με το αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower, η ομάδα μάχης περιλαμβάνει  την πτέρυγα μάχης και τα αντιτορπιλικά  San Jacinto, Monterey , Roosevelt, Mason, Nitze και Stout.

"Η παρουσία των δύο ομάδων μάχης των αεροπλανοφόρων στην Μεσόγειο Θάλασσα δείχνουν την δέσμευση μας για την ασφάλεια στην περιοχή" πρόσθεσε η ανακοίνωση.

"Αυτές οι δυνάμεις υποστηρίζουν περαιτέρω τους συμμάχους μας και τους συνεργάτες, αποτρέπουν πιθανές απειλές και είναι ικανές να διεξάγουν επιχειρήσεις προς υποστήριξη του συνασπισμού κατά του ISIS" καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει τέσσερα επιπλέον αεροπλανοφόρα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Κατά μέσο όρο ένα αεροπλανοφόρο μπορεί να μεταφέρει 30-40 μαχητικά F/A-18 Hornet.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν στην περιοχή περίπου 120 μαχητικά μαζί με τα υπόλοιπα σε Ιντσιρλίκ και Κατάρ.

https://www.youtube.com/embed/UQxF4Yknbrs

https://www.youtube.com/embed/om8HvGrqp4g

https://www.youtube.com/embed/9Kq7pDCDniE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...