Κόσμος

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ράκκα - Ο στρατός με φυλλάδια με το χαλίφη να "καλοπερνά" καλεί τους ενόπλους να αφοπλιστούν και να εγκαταλείψουν την Tabaqa

Στρατής Μαζίδης

Τα συριακά στρατεύματα και η Πολεμική Αεροπορία της χώρας, σε μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων Σάββατο, σφυροκόπησαν τις θέσεις της ISIL καθώς επίσης στρατιωτικό εξοπλισμό στη δυτική Raqqa.

Τα συριακά πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο τα οχυρά της ISIL στην αεροπορική βάση al-Tabaqa και η επιχείρηση έληξε με την καταστροφή όπλων των τρομοκρατών και τεθωρακισμένων οχήματων.

Εν τω μεταξύ, ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της αεροπορίας συνέχισε να καταδιώκει τους τρομοκράτες στη δυτική Raqqa.

Τα συριακά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης κέντρα της ISIL στη βόρεια πλευρά της διασταύρωσης της Zakiyeh και στη νότια πλευρά της al-Tabaqa.

Τα συριακά πολεμικά βομβάρδισαν επίσης τις βάσεις της ISIL στον πύργο al-Khows στην al-Tabaqa.

Επίσης, όπως είχαμε δημοσιεύσει στη Freepen.gr αποκρούστηκε η επίθεση της οργάνωσης στις θέσεις του στρατού στη διασταύρωση της Ρασάφα με αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση των ισλαμιστών.

Τέλος η συριακή κυβέρνηση έριξε φυλλάδια πάνω από την Tabaqa καλώντας τους ενόπλους να αφοπλιστούν και να εγκαταλείψουν την πόλη. Ιδιαίτερη σημασία έχει η δεύτερη σελίδα η οποία παρουσιάζει το "χαλίφη" να απολαμβάνει το κρασί τους από τα χέρια μιας προκλητικής καμαριέρας, δείχνοντας προφανώς σε κάποιους ότι ορισμένοι καλοπερνάνε κι άλλοι στέλνονται στο μέτωπο.

freepen.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...