Αρχείο

Εισβολή στην Gorlovka επιχείρησαν οι Ουκρανοί - Βομβαρδίστηκε η έδρα της 128ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας (εικόνες, βίντεο)


Επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά καθώς η  κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία βαίνει προς κλιμάκωση καθώς. Η Ουκρανία επιχείρησε εισβολή στην Gorlovka με άρματα μάχης και με την υποστήριξη της Αεροπορίας.

Χαρακτηριστικό των συγκρούσεων είναι η καταστροφή ουκρανικού ΤΟΜΑ BMP-2 με αντιαρματικό SPG-9. Στην περιοχή Butovka βομβαρδίστηκε ως αντίποινα η έδρα της 128ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας.

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στις περιοχές του Ντονέτσκ, Avdeevka, Makeyevka, Gorlovka.

"Απόψε μονάδες του ουκρανικού Στρατού επιχείρησαν να σπάσουν τις γραμμές άμυνας μας  και να μπουν στην περιοχή της Gorlovka. Προσπάθησαν να μετακινηθούν 700 μέτρα μέσα στη Gorlovka. Χρησιμοποίησαν βαρύ πυροβολικό" σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του "Ντονέτσκ", Eduard Eduard Basurin.

Οι Ουκρανοί και οι μισθοφόροι στρατιώτες δεν έχουν σταματήσει να σφυροκοπούν την περιοχή Chervonogvardeysky στην Makiivka με βαρύ πυροβολικό ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και στο σημείο ελέγχου Yasynuvata και Putilovke.

"Οι Ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να παραβιάζουν τους όρους στη γραμμή επαφής με την "Δημοκρατία του Λουγκάνσκ" είπε ο εκπρόσωπος, Στρατηγός Andrei Marochko.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει, κοντά στο Sievierodonetsk, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν ασκήσεις με 4 SU-25 και την 24η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και προσομοιώνουν άσκηση εισβολής" είπε ο Marochko.

"Επίσης γνωρίζουμε ότι στο Svetlodarsk  έχουν μεταφερθεί όλμοι 120 mm και πυροβολικό από την 54 μηχανοκίνητη Ταξιαρχία" πρόσθεσε ο  Marochko.

https://www.youtube.com/embed/Et6SNkpFfew

https://www.youtube.com/embed/NdjjXxP1ZHs

https://www.youtube.com/embed/aFNUNjU5T7k

https://www.youtube.com/embed/Aa06REvA2uI


https://twitter.com/lvov80/status/741380478981296128

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...