Κόσμος

Το Ιράν προχώρησε σε πετυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με βεληνεκές 2.000 χλμ!

Όπως ανακοίνωσε ο Ιρανός στρατηγός Αλί Αμπντουλάχι, την Δευτέρα το Ιράν πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς.

Το βεληνεκές του πυραύλου φτάνει τα 2000 χιλιόμετρα, ενώ το περιθώριο σφάλματος είναι 8 μέτρα.

Ο στρατηγούς Αμπντουλάχι τόνισε ότι έχει συντελεστεί «μεγάλη επανάσταση» στην άμυνα της χώρας και ότι οι εχθροί του Ιράν καλό θα ήταν να μην τολμήσουν να το απειλήσουν.

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πηγές, η δοκιμή έλαβε χώρα δύο βδομάδες πιο πριν.

Τον Μάρτιο, το Ιράν προχώρησε σε εθνικής κλίμακας πυραυλικές ασκήσεις και συγκεκριμένα σε δοκιμαστική εκτόξευση δύο τύπων βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι έπληξαν με επιτυχία τον στόχο.

Σύμφωνα με την διοίκηση της ιρανικής αεροπορίας, οι ασκήσεις αποσκοπούσαν στην επίδειξη της ισχύος του Ιράν και στον έλεγχο της ετοιμότητας των βαλλιστικών πυραύλων απέναντι στους εχθρούς του Ιράν.

Η προσπάθεια ανάπτυξης της εθνικής άμυνας του Ιράν δημιούργησε ανησυχίες στην διεθνή κοινότητα.

Η απάντηση τις Τεχεράνης σ’ αυτές τις ανησυχίες ήταν ότι το Ιράν δεν θα συνιστούσε ποτέ κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των κρατών, ενώ κανένας διεθνής οργανισμός δεν θα ήταν ικανός να ανασχέσει την προσπάθεια βελτίωσης των αμυντικών δυνατοτήτων του Ιράν.

Σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Μ.Ομπάμα ήταν η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Από κείνη τη στιγμή το Ιράν τρέχει εξοπλιστικές συμφωνίες που το αναβαθμίζουν γεωπολιτικά ειδικά με την παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρώσει το πυρηνικό πρόγραμμα του...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...