Κόσμος

Η Ρωσία δεν χρειάζεται την συριακή βάση Hmeymim εναντίον του ISIS διότι «έρχεται» το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov»

Η Ρωσία απέσυρε το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της από τη Συρία και συμφώνησε με την Ουάσιγκτον για υποτυπώδη κατάπαυση του πυρός στην Συρία.

Ωστόσο, η Μόσχα θα πρέπει να επιστρέψει τα αεροσκάφη της στην  μάχη αφού η Ουάσιγκτον συνεχίζει να προμηθεύει με όπλα τις  τρομοκρατικές ομάδες, αναφέρει  άρθρο στην ιστοσελίδα Voltaire Network .

Η Ρωσία μπορεί να αναμορφώσει την  εναέρια δύναμη της  και να αναπτύξει  το μόνο αεροπλανοφόρο της χώρας , το ««Ναύαρχος Kuznetsov» στην ακτή της Συρίας. Η κάθοδο του ενδεχομένως  να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Την 27η  Φεβρουαρίου η Ρωσία «μεταστάθμευσε»  46 αεροσκάφη της ειδικής αεροπορικής δυνάμεως από την Συρία, συμπεριλαμβανομένων των τύπων  Su-24, Su-25, Su-30 και Su-34 , τα οποία είχαν έδρα την αεροπορική βάση Hmeymim.

«Την ίδια στιγμή όμως ,  η Ουάσιγκτον συνεχίζει να μεταφέρει προηγμένα όπλα στους  τρομοκράτες στην Συρία. Ως εκ τούτου, μετά την απελευθέρωση της Παλμύρας  ο συριακός στρατός δεν είχε την «δύναμη»  να συνεχίσει την προέλαση του στην Ράκκα και την Ντέιρ αλ-Ζορ», γράφει ο αμυντικός  εμπειρογνώμονας Valentin Vasilescu.

Μέσα σε ένα μήνα, η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας χάσει τρία μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία καταρρίφθηκαν από  τρομοκράτες από το έδαφος  με την χρήση φορητών αντιαεροπορικών όπλων MANPADS.

Επί του παρόντος, η συριακή Πολεμική Αεροπορία δεν δύναται  να παράσχει ικανή  υποστήριξη στον συριακό στρατό, ενώ οι Ιρανοί δεν συμετέχουν με αεροσκάφη παρά τιςε εκλήσεις τςη Μόσχας .

Επιπλέον, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν περιοριστεί δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την απόσυρση και άλλων δυνάμεων από την Συρία.

«Η μόνη λύση για την συνέχιση της προέλασης του συριακού στρατού είναι το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov»,  έγραψε ο ίδιος αναλυτής.

Πρόσφατα το πιθανό αυτό σενάριο εκφράστηκε και από τον Γάλλο  πολιτικό αναλυτή Alain Rodier.

«Στην πραγματικότητα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν φαίνεται να είναι έτοιμος  να εγκαταλείψει τη Συρία. Φήμες αναφέρουν ότι αυτό το καλοκαίρι η Ρωσία ενδεχομένως να αποστείλει το μοναδικό της αεροπλανοφόρο της. Στη Συρία ο Πούτιν μπορεί να αντικαταστήσει την αεροπορική βάση με ένα αεροπλανοφόρο», δήλωσε ο Rodier στο περιοδικό Atlantico.

Το αεροπλανοφόρο θα σταλεί με τις Μοίρες μαχητικών του να έχουν  ολοκληρώσει την ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε αποστολές κρούσης στόχων εδάφους με σειρά πυρομαχικών (διατρητικές βόμβες, βόμβες διασποράς κλπ) από αυτές που χρησιμοποιούνται ευρέως στην Συρία και επιτάσσουν οι ανάγκες προσβολής των ισλαμιστών.

Μαχητικά/κρούσεως

14 × Su-33 (η ναυτική έκδοση του Su-30SM)

20/4 × MiG-29K/KUB

4 × Su-25TG/UBP

Eλικόπτερα

4 × Ka-27LD32

11 × Kamov Ka-27PL

2 × Kamov Ka-27PS

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» θα σταλεί στη Μεσόγειο και θα ηγηθεί του μόνιμου Ρωσικού Στόλου στην περιοχή.

Υπάρχει όμως και το άλλο σενάριο όμως ,  το οποίο αναφέρει την αποστολή  στρατηγικών βομβαρδιστικών από την Κριμαία στην Συρία , τα οποία «κανονίζουν τα πάντα» αθόρυβα και κυρίως άκρως αποτελεσματικά.

Το άρθρο μας άλλωστε στο pentapostagma.gr με τίτλο (ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ PENTAPOSTAGMA.GR! Έστειλε στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 και Su-35 στο Χαλέπι ο Β.Πούτιν προκαλώντας πανικό στον Ερντογάν) το επιβεβαιώνει σαφώς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ