Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: 4 Βρετανικά Eurofighter Typhoon ενεπλάκησαν σε σφοδρές αερομαχίες με 4 ρωσικά Su-27 στην Βαλτική - Δείτε εικόνες

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Βαλτική καθώς 4 Βρετανικά Eurfighter Typhoon ενεπλάκησαν σε σφοδρές αερομαχίες με 4 Su-27  που συνόδευαν ένα IL-20 "Coot A" και πετούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο κατά μήκος των βορείων και δυτικών συνόρων της Εσθονίας.

Τα μαχητικά της RAF όπως σας έχουμε ενημερώσει στο άρθρο Πορτογαλία και Βρετανία ξεκινούν περιπολίες στην Βαλτική – Στέλνουν 4 F-16 και 4 Eurofighter Typhoon στην Λιθουανία – Δείτε εικόνες  μας έχουν αναπτυχθεί στην Εσθονία από τα τέλη Απριλίου.

Αρχικά εντόπισαν δύο Su-27 Flanker και ένα κατασκοπευτικό IL-20 ‘Coot-A’ ενώ αργότερα εμφανίστηκαν ακόμη δύο Su-27 βόρεια της Εσθονίας.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς. τα ρωσικά μαχητικά δεν επικοινωνούσαν με τον περιφερειακό πύργο ελέγχου.

Ο Υπουργός Άμυνας Michael Fallon είπε σχετικά:

"Για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, η RAF απαντά σε ρωσική δραστηριότητα αμέσως. 24 ώρες την μέρα , επτά ημέρες την εβδομάδα θα συνεχίσουμε να ενισχύσουμε τους Βαλτικούς ουρανούς εκ μέρους του ΝΑΤΟ και των συμμάχων μας".

Ο Αρχηγός του σμήνους των Typhoon είπε:

"Tο Κέντρο ελέγχου και αναφοράς της Βαλτικής εντόπισε στο ραντάρ άγνωστα αεροσκάφη και μας διέταξαν να τα αναχαιτίσουμε  και αυτό κάναμε αφού αναγνωρίσαμε τα ρωσικά μαχητικά. Είμαστε σε επιφυλακή όλη την ημέρα για να απαντήσουμε σε απειλές αυτού του είδους, αυτό κάνουμε".

Ο Διοικητής της Εκστρατευτικής Αεροπορικής Πτέρυγας 140, Gordon Melville είπε:

"Σήμερα δείξαμε την ικανότητα της RAF  σε συναγερμό γρήγορης αντίδρασης να ερευνήσουμε τα αεροσκάφη που επιχειρούσαν στην Βαλτική ως τμήμα της αποστολής του ΝΑΤΟ Air Policing. Αρκετά χρόνια εμπειρίας δείχνουν ότι πρέπει να περιμένουμε παρόμοια δραστηριότητα στους επόμενους μήνες. Η αποστολή μας συνεχίζεται και οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ μπορούν να είναι σίγουροιγια την πλήρη υποστήριξη της Βρετανίας για την άμυνα τους".

Τα Βρετανικά μαχητικά προέρχονται από την βάση Lossiemouth και έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Amari στην Εσθονία.

Τα RAF Typhoon θα παραμείνουν μέχρι τέλος Αυγούστου και επιχειρούν από κοινού με τα πορτογαλικά F-16s  από την βάση Siauliai στην Λιθουανία.

Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες που βρετανικά μαχητικά εμπλέκονται σε αερομαχίες με ρωσικά στην Βαλτική όπως σας αναφέραμε και στο άρθρο μας  ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρετανικά Eurofighter αναχαίτισαν τρία ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη AN-12, AN-26 και IL-76 στην Βαλτική – Δείτε εικόνες

Αναμένεται μεγαλύτερη κλιμάκωση στην Βαλτική σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ προχωρά σε μπαράζ ασκήσεων και αναπτύσσει την αντιπυραυλική του ασπίδα σε Ρουμανία-Πολωνία.

Δείτε εικόνες

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ