Κόσμος

Η Τουρκία κατασκευάζει αντιπυραυλικό σύστημα μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς για να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς Iskander-M

Η Τουρκία σχεδιάζει την ανάπτυξη του δικού της αντιπυραυλικού συστήματος μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, το οποίο και θα ενσωματωθεί με το αντίστοιχο του ΝΑΤΟ, ενώ θα αυξήσει την διαλειτουργικότητα της συμμαχίας δηλώνει ο υφυπουργός Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (SSM), Ismail Demir.

Τον Νοέμβριο του 2015, η Τουρκία ακύρωσε προσφορά ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά εξαρτημάτων για το αντιπυραυλικό της σύστημα, καθώς αποφάσισε να το αναπτύξει μέσω της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

«Ακυρώσαμε την προσφορά αλλά όχι το ίδιο το πρότζεκτ. Σύντομα θα μπούμε σε μία νέα φάση, με την συμμετοχής εγχώριων βιομηχανιών όπως η Roketsan και η Havelsan. Συνεχίζουμε την ανάπτυξη συστημάτων μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, αυξάνοντας σταδιακά το βεληνεκές. Δεν θα κάνουμε απευθείας αγορές αλλά ταυτόχρονα το αντιπυραυλικό σύστημα που αναπτύσσουμε θα ενσωματωθεί στο αντίστοιχο σύστημα του ΝΑΤΟ. Έχουμε την πεποίθηση ότι η συνεργασία με το ΝΑΤΟ θα επιταχύνει την διαδικασία ανάπτυξης του συστήματος», δήλωσε ο Demir στην τουρκική Hurriyet.

Ο Demir πρόσθεσε ότι η πρόθεση της Άγκυρας είναι να δημιουργήσει ένα αντιπυραυλικό σύστημα εξ’ ολοκλήρου εγχώριας κατασκευής και να δεκαπενταπλασιάσει τις εξαγωγές τουρκικών αμυντικών συστημάτων τα επόμενα 7 χρόνια.

Το 2009, η Τουρκία ξεκίνησε να δέχεται προσφορές για την δημιουργία του δικού της αντιπυραυλικού συστήματος.

Η κοινοπραξία Raytheon-Lockheed Martin, η ευρωπαϊκή Eurosam και ο ρωσικός εξαγωγέας όπλων Rosoboronexport κατέθεσαν όλοι προσφορές.

Παρ’ όλα αυτά η κινέζικη CPMIEC ήταν ο πλειοδότης.

Μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης και στοχοποίησης των τουρκικών βάσεων από τα ρωσικά βαλλιστικά συστήματα Iskander-M που βρίσκονται στην Συρία έγινε επείγουσα σύσκεψη του τουρκικού γενικού επιτελείου στην οποία αναλύθηκαν μέτρα αντιμετώπισης του τρομερού πυραυλικού συστήματος.

Κάποια από αυτά ήταν η διασπορά μαχητικών και η ενίσχυση με αντιαεροπορικά συστήματα των τουρκικών βάσεων που είναι μέσα στο βεληνεκές των Iskander.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...