Κόσμος

Τρεις βάσεις δημιουργούν οι ΗΠΑ στην Β.Συρία: Δύο σε Ν.Κομπάνι και μία σε al-Hasaka - Μονόδρομος η τουρκική εισβολή

Ο αμερικανικός Στρατός αγόρασε από το PYD εκατοντάδες εκτάρια γης κοντά στην πόλη Κομπάνι, στην νοτιοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία για την δημιουργία δεύτερης αεροπορικής βάσης στην πόλη αναφέρει δημοσίευμα.

Ο αμερικανικός στρατός κατασκευάζει στρατιωτική βάση στο χωριό Sehbet, μία αγροτική περιοχή νότια από το Κομπάνι.

Οι αμερικανοί αγόρασαν επίσης και δεύτερη έκταση στο χωριό Harab Ishq, 20 χμ. από το Sehbet, με σκοπό την κατασκευή βάσης ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο αμερικανικός στρατός αγόρασε έκταση 300 εκταρίων στο ένα τρίτο της αξίας της, λόγω του ότι η πόλη ελέγχεται από το YPG, το ένοπλο κομμάτι του PYD.

Το YPG συγκεκριμένα εξανάγκασε με την βία τους ντόπιους να πουλήσουν την γη τους σ’ αυτήν την τιμή.

Έτσι ενώ η αξία της γης είναι 7000 δολάρια το εκτάριο, το YPG ανάγκασε τους ιδιοκτήτες να την πουλήσουν για 2500 δολάρια το εκτάριο.

Επιπλέον το YPG κατέλαβε 100 εκτάρια γης κοντά στην περιοχή που αγοράστηκε για τον αεροδιάδρομο και το παραχώρησε στον αμερικανικό στρατό σαν ένδειξη «καλής συνεργασίας».

Καθώς οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την διαδικασία απόκτησης της έκτασης για την κατασκευή της βάσης, έχουν ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες κατασκευής, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Αυτή θα είναι η τρίτη αμερικανική βάση στην, ελεγχόμενη από το PYD, περιοχή της Βόρειας Συρίας, μετά τις βάσεις στην πετρελαϊκή πόλη Rmeilan της επαρχίας al-Hasaka και το χωριό Sehbet στα νοτιοανατολικά του Κομπάνι.

Η τοποθεσία της τρίτης στρατιωτικής βάσης είναι ανάμεσα στο Κομπάνι και τον ποταμό Ευφράτη, μόλις 21 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας με έπαθλο την Ράκκα και το νέο κουρδικό κράτος με μοναδικό χαμένο την Τουρκία.

Οι εξελίξεις στην Β.Συρία θα είναι ραγδαίες και θα οδηγήσουν σε ανασχεδιασμό ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Για το λόγο αυτό η Άγκυρα σύμφωνα και με το άρθρο μας Υπερσυγκέντρωση τουρκικών αρμάτων στα συριακά σύνορα ενώ οι Ρώσοι μεταφέρουν βαρύ πυροβολικό στην ΒΔ Συρία προδικάζουν «Αρμαγεδώνα» μεταφέρουν άρματα μάχης. Είναι μονόδρομος η εισβολή....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ