Κόσμος

Η ΙSIS απήγαγε πάνω από 300 εργάτες από εργοστάσιο τσιμέντου στην περιφέρεια Δαμασκού

Περισσότεροι από 300 εργάτες σ΄εργοστάσιο τσιμέντου στα βόρεια της Δαμασκού απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος που υπέστη την Πέμπτη και νέες απώλειες αφού έχασε τ΄αρχικό πέρασμα προς Τουρκία. Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε 300 εργάτες από τον ΒΑ τομεά της Δαμασκού μεταφέρει τόσο η κρατική συριακή τηλεόραση όσο και το πρακτορείο SANA.Οι εργάτες της εταιρίας του τσιμέντου al-Badia απήχθησαν μέσα από την πόλη Dumeir, όπου οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν μια επίθεση έκπληξη κατά των κυβερνητικών δυνάμεων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το SANA επικαλούμενο μια πηγή από το εσωτερικό της εταιρίας αποκαλύπτει ότι είναι χωρίς νέα από τους εργάτες.Η απαγωγή επίσημα δεν διεκδικήθηκε από κάποια οργάνωση.

Το Ισλαμικό Κράτος τη Δευτέρα πραγματοποίησε μια επίθεση στην περιοχή της Dmeir, στα ΒΑ της Δαμασκού όπου απήγαγε περισσότερους από 300 εργαζόμενους από εργοστάσιο τσιμέντου αναφέρει το Sana.«Τρομοκρατικές οργανώσεις που σχετίζονται με την Daech απήγαγαν τους 300 εργαζομένους από την εταιρία Al-Badia.Η εταιρία ενημέρωσε το υπουργείο βιομηχανίας που δεν ήταν σε θέση εκείνη τη στιγμή να έχει επαφή με τα πρόσωπα που απήχθησαν », αναφέρει το Sana.Ο διοικητικός τομέας της εταιρίας τσιμέντου που είναι η μόνη που δραστηριοποιείται στη χώρα επιβεβαίωσε πιο πριν στο AFP ότι η εταιρία έχασε την επαφή με τους εργάτες της. Η al-Badiyeh Cement Company βρίσκεται ΒΑ της περιοχής Abu al-Shamat στην περιφέρεια της Δαμασκού.

Ο Nadim Kreizan, ένας υπάλληλος της τοπικής επανασυμφιλίωσης στη ζώνη Jeiroud, δήλωσε στο SANA τηελεφωνικώς ότι οι κάτοικοι της πόλης Jeiroud, που βρίσκεται πλησίον της εταιρίας είδαν περί τους 125 απαχθέντες εργάτες της εταιρίας να μεταφέρονται με οχήματα της ISIS που κατευθύνονταν προς Tal Dakweh στην περιφέρεια της Ανατολικής Ghouta όπου δραστηριοποιούνται οργανώσεις που διασυνδέονται με την ISIS.

Η επιτροπή επανασυμφιλίωσης σε συνεργασία με κατοίκους της πόλης Jeiroud δέχθηκε τη Τετάρτη 106 εργάτες του κινέζικου εργοστασίου που διέφυγαν από φόβο της ΙSIS, δήλωσε ο Kreizan.SANA

Η ΙSΙS μπορεί να πήρε τον έλεγχο του εργοστασίου στο Dmeir, αλλά «δεν πέτυχε να πάρει το στρατιωτικό αεροδρόμιο και τον ηλεκτρικό κεντρικό σταθμό Techrine», που είναι πάντα υπό τον έλεγχο των συριακών δυνάμεων σύμφωνα με την φιλοαντιπολιτευόμενη ΜΚΟ μ΄ έδρα το Λονδίνο την OSDH.

Στο διπλωματικό μέτωπο ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το συριακό ο Στεφάν Μιστούρα ανέφερε ότι μετατίθεταια πάο τις 11 για τις 13 Απρίλη ημερομηνία που συμπίπτει με τις προκυρηχθείσες βουλευτικές εκλογές στη Συρία η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.

Ισλαμιστικές φράξιες πήραν τον έλεγχο ΒΑ του Al-Raï μιας τοποθεσίας στα σύνορα με την Τουρκία στο βορά της επαρχίας Χαλεπίου μετά από 2 ημέρες μάχες με την ISIS.

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...