Εθνικά θέματα

«Άνεμος» αλλαγών στην Βουλγαρία αποτελεί προάγγελο εκδίωξης από τα Βαλκάνια ΕΕ και ΝΑΤΟ ;

Εδώ και μεγάλο διάστημα στα Βαλκάνια συντελείται μια τεράστια γεωπολιτική αλλαγή με την «είσοδο» της Ρωσίας σε χώρες με τις οποίες  είτε έχει σχέσεις λόγω κοινής καταγωγής ( Σλάβοι) , είτε διαθέτει στενές  θρησκευτικές και πολιτιστικές σχέσεις ( Ελλάδα).

Οι χώρες των Βαλκανίων  έχουν πολλά άλυτα εθνικά ζητήματα , ενώ η ανεργία, η πολιτική αστάθεια , η εγκληματικότητα και η μαφία οργιάζουν. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε την άνοδο του αλβανικού εθνικισμού και την έντονη τουρκική παρουσία, η οποία αποβλέπει  στην ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι πολίτες λοιπόν αυτών των χωρών «βλέπουν»  με περίσσεια  «συμπάθεια» την κάθοδο της Ρωσίας στην περιοχή.

Κάτι το οποίο συμβαίνει και στην Ελλάδα , η οποία παραπαίει από τις « αξιολογήσεις» των δανειστών,  και το μεταναστευτικό ζήτημα. Το κίνημα αυτής της συμμαχίας με την Ρωσία , προς το παρόν ευρίσκεται ως αντιπολίτευση στις περισσότερες χώρες.

Έτσι και στην Βουλγαρία ο αρχηγός του κινήματος « Ατάκα»,  το οποίο αναβαίνει διαρκώς,  ζητά την «απομάκρυνση» της  χώρας από το ΝΑΤΟ και στην προσκόλληση στην Ρωσία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Ο ίδιος δήλωσε σήμερα ότι «  Έχουμε αρχίσει τις προετοιμασίες για να ζητήσουμε να εξέλθουμε από το ΝΑΤΟ, αναζητόντας παράλληλα την στρατιωτική και την πολιτική ένωση με την Ρωσία».

Το βουλγαρικό κόμμα « Ατάκα» (Επίθεση) ξεκινά τις προετοιμασίες για να εξέλθει η Βουλγαρία από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τόνισε  ο αρχηγός του κόμματος Βόλεν Σιντέροφ σε μια συνάντηση στο Εθνικό ίδρυμα  Πολιτισμού πριν από την παραδοσιακή τελετή του κόμματος  προς τιμήν της εθνικής εορτής της  Ημέρας της Απελευθέρωσης, αναφέρει το Channel 3.

Ο Σιντέροφ τόνισε  ότι οι επιτροπές, θα επιταχύνουν την εν λόγω διαδικασία,  για αυτό θα συσταθούν  για το σκοπό αυτό σε όλη τη χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων, προειδοποίησε.

«Αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε  για  έξοδο από το ΝΑΤΟ και την αναζήτηση  στρατιωτικής και πολιτικής συμμαχίας με τη Ρωσία, η οποία μπορεί να μας σώσει από το  φοβερό  κύμα των μεταναστών»,  δήλωσε ο Σιντέροφ.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Βουλγαρία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ και της  ΕΕ χωρίς την σύμφωνα γνώμη του βουλγαρικού λαού.

«Σήμερα δεν έχουμε στρατό, ξένα πολεμικά αεροσκάφη διαφυλάττουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο , το οποίο σημαίνει ότι το κράτος μας δεν "υφίσταται" ως  ανεξάρτητη οντότητα »,  δήλωσε ο Σιντέροφ, προσθέτοντας ότι ελπίζει για μια αναβίωση μιας  νέας πατριωτικής πολιτικής ελίτ.

Οι  υποστηρικτές του  κόμματος  του ξέσχισαν την σημαία της ΕΕ και την ποδοπάτησαν φωνάζοντας «Κάτω η ευρωπαϊκή Ένωση! Και "κάτω  το ΝΑΤΟ".

Αυτή  η έξαρση «πατριωτισμού» είναι μια υγιής έκφραση των Βουλγάρων  πολιτών απέναντι στην ιταμή πρόκληση ειδικά απο την πλευρά της  ΕΕ , η οποία μετέτρεψε την χώρα σε ένα υποανάπτυκτο κράτος .

Ενώ το ΝΑΤΟ ανέλαβε να διαφυλάττει επίσημα το βουλγαρικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με  άρθρο από το pentapsotagma.gr με τίτλο (Η Βουλγαρία «ενέκρινε» την χρήση νατοϊκών αεροσκαφών για την διαφύλαξη του εναέριου χώρου της. με φαβορί τα ελληνικά !!).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...