Εθνικά θέματα

Η Βουλγαρία «ενέκρινε» την χρήση νατοϊκών αεροσκαφών για την διαφύλαξη του εναέριου χώρου της. με φαβορί τα ελληνικά !!

Με ψήφισμα στην  Βουλής της χώρας, η  Βουλγαρική πολεμική αεροπορία δεν θα έχει  πλέον το « γενικό πρόσταγμα» όσον αφορά την διαφύλαξη του εθνικού εναέριου χώρου της .

Νατοϊκά αεροσκάφη θα αναλάβουν αυτό το καθήκον καθιστώντας την χώρα έρμαιο των διαθέσεων της συμμαχίας.

Οι αντιπρόσωποι  του κοινοβουλίου  στην Σόφια  στις 14 Ιανουαρίου ενέκριναν,  με  πρώτη ανάγνωση των τροποποιήσεων, τον νόμο περί Εθνικής Άμυνας και  Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος « δημιουργεί ευκαιρίες για την συμμετοχή» (!!)  του ΝΑΤΟ στην προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρικής  Δημοκρατίας, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Μετά από περισσότερο από δύο ώρες συζήτησης, ο νόμος  υποστηρίχθηκε από 122 βουλευτές, έναντι  41  που ψήφισαν "κατά" και ενός αναπληρωματικού που απείχε, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  ΙΑ Regnum.

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Nikolai  Nencho στο περιθώριο της συζήτησης του κοινοβουλίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι,  μια αλλαγή στη νομοθεσία δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μεταβίβαση της βουλγαρικής εναέριας κυριαρχίας σε άλλα κράτη , και διαβεβαίωσε ότι η χώρα διαθέτει ιδίους πόρους και  δυνατότητές  για την προστασία του εναέριου χώρου της, τονίζει το άρθρο . !!!!!

Λοιπόν οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο είναι οι ίδιοι , παρουσιάζουν το άσπρο σε μαύρο χωρίς καθόλου άγχος. 

«Κάνουμε μικρή τροποποίηση η οποία είναι ήσσονος σημασίας, και η οποία αναφέρει ότι η Βουλγαρία μόνη της  ή μαζί με τους εταίρους της, θα  δύναται να διαφυλάξει τον  εθνικό εναέριο χώρο της »,  δήλωσε ο Nencho, τονίζοντας ότι ο ίδιος «δεν προσπαθεί να καταστρέψει την Πολεμική Αεροπορία της Βουλγαρίας».

Σε παλαιότερο άρθρο από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, με τίτλο (Βούλγαρος ΑΓΕΑ : Θέλουμε αεροπορική κάλυψη από Ελλάδα και Τουρκία), είχαμε τονίσει ότι σύμφωνα με ανοικτές πηγές, η Πολεμική Αεροπορία της Βουλγαρίας διαθέτει δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και δύο μαχητικά MiG-29UB για  εκπαίδευση , εκτός από τα άλλα αεροσκάφη .

Ο Βούλγαρος ΑΓΕΑ, λόγω αυτής της απελπιστικής κατάστασης φέρεται να είχε  ζητήσει  από την κυβέρνηση της χώρας, να εξετασθεί η δυνατότητα στους άμεσους γείτονες της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο   η κοινή αποστολή για την προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας μπορεί να διεξαχθεί στο πλαίσιο του  ολοκληρωμένου  συστήματος της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ. Μέχρι σήμερα, η προστασία των εναέριων συνόρων της χώρας ς ανήκε στην βουλγαρική πολεμική αεροπορία .

Οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με το Βέλγιο, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες και την Πολωνία. Νωρίτερα, ο Ν.  Nencho δήλωσε ότι το έντονο ενδιαφέρον, για  συνεργασία με την  Ελλάδα και την Ρουμανία, ενώ δεν  απέκλεισε την   υποστήριξης από  την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ έχει επανειλημμένα μιλήσει  για το πώς η χώρα θα πρέπει να κινηθεί προς ένα μοντέλο της λεγόμενης «έξυπνης άμυνας», η οποία συνεπάγεται τη στρατιωτική συνεργασία με τις γειτονικές χώρες της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα ήταν η καλύτερη λύση με τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους που έχει στην  διάθεση της η Βουλγαρία.

Συμφωνούμε απόλυτα με τον Βούλγαρο Πρόεδρο και θα προτείναμε την δημιουργία του βαλκανικής συμμαχίας της εποχής των Βαλκανικών πολέμων. Μιλάμε για στρατιωτική ένωση  Ελλάδος, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, Σερβίας για  μελλοντικές επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...