Κόσμος

Υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης επικίνδυνων λοιμώξεων των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής;

Δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης  μολυσματικών νόσων  των προσφύγων στα αποκαλούμενα  κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, λόγω της  μακράς παραμονής των ανθρώπων αυτών στο δρόμο,  την έλλειψη υγιεινής και  διατροφής, τόνισε σε επισήμανση του ,  ο εκπρόσωπος της οργάνωσης "Γιατροί χωρίς Σύνορα" Απόστολος Βεΐζης, σύμφωνα με δημοσίευμα.

«Επικίνδυνες μεταδοτικές ασθένειες στα κέντρα του οικισμού των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα, δεν αποτελούν  προς το παρόν ένα σοβαρό ενδεχόμενο», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti ο επικεφαλής του προγράμματος «Γιατροί χωρίς Σύνορα» στην Ελλάδα Απόστολος Βεΐζης.

«Τα λοιμώδη νοσήματα όμως  συνδέονται  με την παρατεταμένη παραμονή στο δρόμο, την έλλειψη υγιεινής και  διατροφής.» τόνισε  ο ίδιος . Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν δερματολογικές  ασθένειες , ιδιαίτερα σε γυναίκες, κρυολογήματα, γαστρεντερίτιδα, κά.

«Όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, προς το παρόν  δεν υπάρχουν προβλήματα», είπε ο κ. Βεΐζης.

Οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα ανησυχούν ότι στα στρατόπεδα δεν υπάρχουν θέσεις για τους νέους χιλιάδες μετανάστες , και οι αρχές επειγόντως αναζητούν ένα μέρος για να τους φιλοξενήσουν .

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, στα μέσα Μαρτίου, ο αριθμός των προσφύγων στη χώρα μπορεί να αυξηθεί σε 50 - 70.000.

Καμία διαβεβαίωση από κανενός τα επίσημα χείλη δεν γίνεται αποδεκτή από τους Έλληνες πολίτες. Οι δυστυχισμένοι πρόσφυγες ( παιδιά και οικογένειες), δεν αναφερόμαστε σε τζιχαντιστές ή τυχόν οποιουσδήποτε "άλλους" ,  υποφέρουν λόγω της παρατεταμένης έκθεσης τους στα στοιχεία της φύσης.

Ειδικά τα μικρά παιδιά, για αυτό και δια μέσου της ΕΕ απαιτείται η αποστολή ομάδων γιατρών για την  ιατρική επίβλεψη τους , διότι πολύ απλά δεν κινδυνεύει μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη.

Τα στρατόπεδα, τα κέντρα υποδοχής και τα υπόλοιπα μέρη, πρέπει να ελέγχονται τακτικά από ειδικές υγειονομικές επιτροπές για την αποφυγή εμφάνισης και εξάπλωσης ,μολυσματικών  ασθενειών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...