Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρωσικό αεροσκάφος AWACS SAR TU-214R στην Λατάκεια λόγω ενδεχόμενης εναέριας τουρκικής επίθεσης;

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σοβαρεύουν πάρα πολύ τα πράγματα στην Συρία με την Τουρκία να ευρίσκεται μέσα σε μια παραζάλη απαιτήσεων ,  συμφερόντων και δεδομένων  στην περιοχή.

Ρωσικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως Tu-214R έφθασε στην  Συρία σήμερα το πρωί και προσγειώθηκε στην ρωσική βάση στην Λατάκεια .

Τα αεροσκάφη αυτά παρακολουθούν και συντονίζουν όλες τις πτήσεις «φίλιων» ή «εχθρικών» αεροσκαφών σε μια μεγάλη ακτίνα.

Το ρωσικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το στρτιωτικό αεροδρόμιο στο  Καζάν, διέσχισε την Κασπία Θάλασσα από  βορρά προς  νότο, πέταξε πάνω από το  Ιράκ και το Ιράν, και προσγειώθηκε με επιτυχία στη ρωσική βάση  Hmeymim στην Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Τα αεροσκάφη  Tu-214R είναι εξοπλισμένα με ότι τελειότερο υπάρχει αυτή την στιγμή στον τομέα της εναέριας παρακολούθησης, όπως  συστήματα ραδιοεπικοινωνιών MRK-411 , συμπεριλαμβανομένων  πολλαπλών ραντάρ , τα οποία  είναι σε θέση να λειτουργούν  τόσο ενεργητικά   όσο και παθητικά.

Επιπλέον, το Tu-214R είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρο-οπτικό σύστημα υψηλής ανάλυσης, που επιτρέπει να λαμβάνονται  ψηφιακές εικόνες της περιοχής .

Η Τουρκία απειλεί  και συγχρόνως κατηγορεί την Ρωσία για σφαγή αμάχων προκαλώντας θυμηδία στην Μόσχα .  Παράλληλα πιέζει όσο μπορεί τις ΗΠΑ να παρέμβουν στους Κούρδους της Συρίας,  στους οποίους παρεμπιπτόντως δεν έχει πρόσβαση , να μην προβούν σε κατάληψη της πόλης Azaz και της γύρω περιοχής.

Η Άγκυρα  σύστησε  αμυντική συμμαχία με την Σαουδική Αραβία και ξεκίνησαν αεροπορικές ασκήσεις κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα.  Μέρα με την ημέρα το σκηνικό «θερμαίνεται» και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε πολεμική σύγκρουση.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, αναφέραμε ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία έχουν ξεκινήσει  κοινές αεροπορικές ασκήσεις , για τις οποίες υποστηρίζουν ότι είναι μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας και της στρατιωτικής εκπαίδευσης μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Τα Σαουδαραβικά  μαχητικά  αεροσκάφη F-15 μαζί με τα  τουρκικά μαχητικά F-16 αποτελούν απειλή για την ρωσική παρουσία στην Συρία.

Η λύση όμως ονομάζεται πυραυλικά  συστήματα  S-300 και S-400 τα οποία είναι άγνωστο σε ποιους αριθμούς ευρίσκονται στην Συρία.

Σε συνδυασμό με την αυξημένη  παρουσία  Ιρανών Φρουρών στην περιοχή,   έχουμε την δημιουργία των δύο  αντιπάλων στρατοπέδων τα οποία έχουν ολοκληρωθεί  .

Αυτό που απομένει είναι η αφορμή για να ξεκινήσει μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη, η οποία τουλάχιστον για την Τουρκία εκτιμάται ότι είναι αναπόφευκτη, κυρίως λόγω εγκλωβισμού των προσδοκιών της πολιτικής ελίτ της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...