Κοινωνία

6 χρήσεις της μανταρινόφλουδας .

Μιας και είναι η εποχή τους, σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνουμε με τις φλούδες των μανταρινιών, στο πνεύμα του "Δεν πετάμε τίποτα". Τα παρακάτω ειναι για φρέσκες μανταρινόφλουδες.

1. Φτιάχνουμε τρουφάκια. Βράζουμε για 5 λεπτά τις φλούδες και τις αλέθουμε σε μπλέντερ αφου τις στραγγίξουμε. Προσθέτουμε ζάχαρη, αμύγδαλα και ινδική καρύδα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κουάκερ για να γίνουν πιο συμπαγή. Αλέθουμε ξανά. Πλάθουμε μικρά μπάλακια, τα οποια κυλάμε σε καστανη ζάχαρη και ινδική καρύδα. Τα παγώνουμε στο ψυγειο για 30 λεπτά και ειναι έτοιμα!

2. Φτιάχνουμε καραμελωμένες φλούδες. Τις κόβουμε σε λωρίδες, τις βράζουμε σε λιγο σιρόπι (αναλογια νερό / ζάχαρη 50/50), και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα, μπορούμε είτε να τις πασπαλίσουμε με ζάχαρη, είτε να τις βουτήξουμε σε κουβερτούρα.

3. Η φλούδα του μανταρινιού αποτελεί θεραπευτικό βότανο. Το έγχυμα ενδείκνυται για τον ξερόβηχα και τον παραγωγικό βήχα (αρκεί τα πτύελα να μην ειναι έγχρωμα και να μην εχουμε πυρετό). Επίσης, είναι καλό χωνευτικό και συντελεί στην αντιμετώπιση του μετεωρισμού (να μην λαμβανεται σε οξεία φαση κρυολογήματος η γαστρεντερίτιδας).

4. Τώρα, αν εχετε αποστακτήρα, μπορειτε να αποστάξετε το αιθέριο έλαιο της φλούδας, παρασκευάζοντας το εξαίσιο αιθέριο έλαιο tangerine!

5. Mπορείτε να βάλετε τις φλούδες και πάνω σε κάρβουνα, ώστε να αρωματίσετε το χώρο σας.

6. Κι αν σας αρέσει το λεμοντσέλο, μπορείτε να δοκιμάσετε και μια παραλλαγή με μανταρίνι. Εμένα μου αρέσει να προσθέτω και λίγο χυμό μανταρινιού στο λικέρ (ή ίσως και λίγο αιθέριο έλαιο μανταρινιού!)

Η Ελευθερία Μαντζώρου είναι καθηγήτρια μάλαξης και βοτανοθεραπείας. Δεν είναι γιατρος, που σημαίνει ότι τα παραπάνω γίνονται με δική σας ευθύνη. Καλά μαγειρέματα / τσάγια / αποστάξεις!

Copyright (C) Ελευθερία Μαντζώρου

jointheflow.weebly.com/alpharhothetarhoalpha--video/mantarini-flouda-fytotherapeia

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...