Πολιτική

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Οι επαφές του Παυλόπουλου στο Βερολίνο και ο Τόμσεν

Στις νέες απαιτήσεις των δανειστών σχετικά με το ασφαλιστικό αναφέρθηκε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή του Εν Αθήναις στον Real FM. «Οι δανειστές θέλουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό, Σόιμπλε και Τόμσεν εκβιάζουν ως κοινοί συμμορίτες. Ο Εσκομπάρ ως κακοποιός ήταν παρθένα μπροστά τους. Όλα αυτά περί ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι φοροεισπρακτικά και καθόλου ασφαλιστικά» είπε χαρακτηριστικά.

Κι ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «ο κόσμος καίγεται γύρω μας. Η Αλ Κάιντα και η ISIS, το ισλαμικό κράτος χτυπάνε σε όλες τις ηπείρους, σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Η νέα οικονομική κρίση έχει αρχίσει να απλώνεται σε όλη τη διεθνή σκηνή, σήμερα λένε ότι θα είναι η Μαύρη Δευτέρα για όλα τα χρηματιστήρια, γιατί τελειώνουν τα μέτρα του εμπάργκο κατά του Ιράν, επομένως θα πέσει και άλλο η τιμή του πετρελαίου, η Goldman Sachs συμβουλεύει την επιστροφή στην αγορά χρυσού και η Ελλάδα απόλυτα δυστυχισμένη είναι στα capital controls και υπάκουη σε όσα θέλουν οι κατακτητές της».

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντά σήμερα στο Βερολίνο τη Μέρκελ για το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. «Στην ουσία ο Προκόπης Παυλόπουλος πάει να φιλήσει κατουρημένες ποδιές αλλά από την άλλη ο κ. Τόμσεν ζητάει από την Ελλάδα επιπλέον μέτρα 1,8 δισ ευρώ για το 2016. Συνολικά η δύσμοιρη περιοχή πρέπει να καταβάλλει 13 δισ. στους δανειστές μόνο το 2016».
Βράζει το πολιτικό σκηνικό

Όσον αφορά στο δικό μας πολιτικό σκηνικό «βράζει και κοχλάζει στο καζάνι της καγκελαρίας που ετοιμάζει τον κολλητό της Siemens, τον κοινωνικό φίλο του Χριστοφοράκου, να αναλάβει να πάει πιο κάτω το μνημόνιο, να πάει πιο κάτω τη γερμανική κατοχή, να πάει πιο κάτω τα καψόνια των δανειστών με ακόμη πιο ψυχρό τρόπο. Είναι κωμικό να πιστέψει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εναλλακτικές λύσεις ή τα απαραίτητα γκατς για να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα και να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη» είπε ο ίδιος.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ