Κοινωνία

Αναρχικοί "διασκεδάζουν" με πλαστά προσκλητήρια κατάταξης στον Ελληνικό Στρατό -Τι έγινε στα Ιωάννινα

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα με την φάρσα από αναρχική ομάδα που αυτοαποκαλείται "Ανυπότακτοι Τρολετάριοι"

Το προηγούμενο διάστημα η ομάδα αυτή μοίρασε σε διάφορες γειτονιές της πόλης των Ιωαννίνων κείμενο για παρουσίαση όλου του ανδρικού πληθυσμού στη στρατολογική υπηρεσία της πόλης με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει πάρει διάσταση τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για κακόγουστη φάρσα και τρομοκράτηση των πολιτών.

Η ίδια η ομάδα που δείχνει να διασκεδάζει με το όλο συμβάν αναφέρει σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου: 

"Πιο συγκεκριμένα επιλέξαμε να σχεδιάσουμε ένα σχεδόν πανομοιότυπο επίσημο έγγραφο επιστράτευσης με αποστολέα την στρατολογική υπηρεσία Ηπείρου χωρίς σφραγίδες και τζίφρες, όπως επίσης χωρίς συγκεκριμένο παραλήπτη, μέσα σε σφραγισμένους λευκούς φακέλους. Αν και η χώρα που ονομάζεται Ελλάδα παρουσιάζεται ως ετοιμοπόλεμη για να τραβήξει προς τη δόξα ξανά, εμείς επιλέξαμε αυτό τον χαρακτήρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα(καρδιακές προσβολές, αυτοκτονίες, πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ σε κονσέρβες και απαραίτητα μέσα επιβίωσης). Σίγουρα θα είναι όντως λυπηρό αν υπάρχει έστω και ένας που αυτή τη στιγμή πολεμάει στα χαρακώματα της Ουκρανίας εξαιτίας μας.

Στην πραγματικότητα όμως η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αναδείξει το ζήτημα του πολέμου μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας βάζοντας αυτή τη φορά τους ίδιους μας τους εαυτούς ως πολεμιστές που θα καλεστούν να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου.

(...)

Η δήλωση του Υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη “σηκώνεται το Ραφάλ και βαράει μέχρι την Άγκυρα” είναι αρκετά χαρακτηριστική. Τέτοιες δηλώσεις στην Ιστορία έχουν ακουστεί σε προπολεμικές περιόδους από τους μεγαλύτερους δικτάτορες. Η αποστολή ελληνικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία για την υποστήριξη του ναζιστικού τάγματος αζόφ δείχνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις τους για την προστασία της και την επέκταση της κερδοφορίας τους. 

(...)

Για να μη μένουμε όμως μόνο στους ορατούς πολέμους όπου απέναντί μας υπάρχει ένας εξωτερικός αόριστος εχθρός, οι ίδιες κυβερνήσεις(δεξιές και αριστερές), το κεφάλαιο, μαζί με τους υποστηρικτές τους είναι αυτοί που καθημερινά μένουν συνεπείς στον αιώνιο πόλεμο τους με την εργατική τάξη και τα εκμεταλλευόμενα κομμάτια την κοινωνίας και την ίδια ώρα έχουν το θράσος να μιλάνε για υπεράσπιση ελευθεριών και δικαιωμάτων.

(...)

Ο πόλεμος και η επιστράτευση σαν σενάριο δεν απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα μια και κάποια μίλια μακριά κυλάνε ποτάμια αίματος και σίγουρα αυτό δεν είναι κακόγουστη φάρσα. Οι επιστρατευμένοι φαντάροι μπορεί να είχαν την ίδια άποψη με τους κατοίκους της Καραβατιάς στα Ιωάννινα πριν τον πόλεμο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο σήμερα θα παρακαλούσαν το κάλεσμα της επιστράτευσης να παρέμενε ένα “κακόγουστο αστείο”. Προφανώς στα δικά τους δεδομένα είναι κακόγουστο γιατί στο υποσυνείδητο τους όλοι τρέμουν στην ιδέα του πολέμου και πολύ καλά κάνουν. Αυτός ήταν στην πραγματικότητα και ο σκοπός που πραγματοποιήσαμε αυτή τη δράση και σίγουρα όχι για να γελάσουμε. Ακόμα και τα πιο σκληρά κομάντο που θέλουν να ανάψουν κεριά μέσα στην Αγιά Σοφία τρέμουν όταν καλούνται να δηλώσουν παρόν στο πολεμικό ναυτικό στο κοινοτικό κέντρο στη Νήσο Ιωαννίνων, πόσο μάλλον όταν θα καλεστούν στην πραγματικότητα να μπουν με το δεξί στις ολοκαίνουριες φρεγάτες με προορισμό τον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.

Ο μόνος τρόπος για να αντισταθούμε στις κρεατομηχανές είναι να αρνηθούμε με κάθε μέσο και με κάθε κόστος να αποτελέσουμε κομμάτι τους. Να μην γίνουμε τίποτα άλλο παρά αυτοί που θα τις καταστρέψουμε είτε με την άρνηση στράτευσης, είτε μέσα από την οργάνωση στα σωματεία και στους χώρους της δουλειάς μας, είτε μέσα από την οργάνωση μέσα στις σχολές μας και σε κάθε πτυχή της ζωής μας ενάντια σε κράτη, θεούς, αφεντικά και έθνη. Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας από την εκμετάλλευση τους. Να πολεμήσουμε τον πόλεμο τους και ας μοιάζει με κακόγουστο αστείο"

20 μέρες φυλακή σε φαντάρο στη Ρόδο 

Παράλληλα σε μια άλλη υπόθεση το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει "την απαράδεκτη ποινή 20 ημερών φυλάκισης που επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο σε στρατιώτη, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο".

Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη διοίκηση της μονάδας.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...