Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έρχεται ο QR Code για τον χρονικό "έλεγχο" των καταναλωτών

Σκέψεις για να ελέγχεται ο χρόνος των καταναλωτών όταν βγαίνουν για τις αγορές τους στα καταστήματα υπάρχουν στην κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών είναι να αξιοποιηθεί ο QR Code υπόδειγμα του οποίου παρουσίασε ο ΑΝΤ1 και θα αναγράφει το εξής: "ο παρών QR Code έχει ισχύ για 4 συνεχείς ώρες ημερησίως, είναι υποχρεωτικός για να εισέλθετε στα εμπορικά καταστήματα και οφείλετε να τον επιδεικνύεται σε ελεγκτικά όργανα όταν αυτός ζητηθεί". Στην ουσία θα υπάρχει ένας χρονομετρητής που θα μετρά αντίστροφα από τις τέσσερις ώρες.

Οι πολίτες, με την αποστολή του κωδικού «2» στο 13033, έχουν την δυνατότητα, μέσα σε δυο ώρες να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

https://www.youtube.com/watch?v=BBY0UzeZYIE



Αυτό ωστόσο που διαπιστώθηκε είναι ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που έστειλαν περισσότερα του ενός SMS, προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τον χρόνο που βρίσκονταν εκτός σπιτιού.

Στο «τραπέζι» του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν μπει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να κλείσει ξανά τα καταστηήματα.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού είπε ότι με το να στέλνουν διπλό και τριπλό SMS για να παραμείνουν στα καταστήματα «κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει», τόνισε κ. Σταμπουλίδης.

Σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου δήλωσε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως είναι ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν.

Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το Κράτος, τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, εξηγώντας πως φέρνουμε σε δύσκολη θέση την πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. 



Πως η αστυνομία θα πιάνει όσους σβήνουν μηνύματα για να κάνουν τα ψώνια τους περισσότερη ώρα 



Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Στράτος Μπαλάσκας μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι «βγήκαν όλοι έξω. Είχαμε ουρές 100 και 200 μέτρων κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ιδιαίτερα στην Ερμού. Όμως έγινε χαμός σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είναι σε αυτή την έκταση».
 

Σύμφωνα με τον ίδιο βεβαιώθηκαν πολλά πρόστιμα έξω από τα καταστήματα για υπέρβαση ορίου SMS με τον κ. Μπαλάσκα να εξηγεί ότι εφαρμόστηκε μια νέα εντολή: «να μπορούμε να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι διαπιστώθηκε πως αρκετοί πολίτες έσβηναν τα SMS και έστελναν άλλα, ενώ κάποιοι δεν είχαν στείλει καθόλου. Σε κάποιες περιπτώσεις «παρατηρήθηκαν αποκλίσεις 4, 5, 6 και 7 ωρών (από το όριο των 2 ωρών)».
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...