Στρατός Ξηράς

Μας “ρουφάνε το αίμα” με τα Leopard οι Γερμανοί! Πλακέτες των 800 ευρώ τις χρεώνουν 8.000!

Οι Γερμανοί της KMW που μας πούλησαν τα Leopard ,φαίνεται ότι εξακολουθούν να κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα και από τη συντήρησή τους!

Τα παράπονα που υπάρχουν για τις χρεώσεις ακόμη και των πιο απλών υλικών και ανταλλακτικών που χρειάζονται για τα άρματα μάχης και τους εξομοιωτές τους είναι πολλά και μεγάλα! Οι Γερμανοί χρεώνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν και χρησιμοποιούν εταιρεία η οποία εμφανίζεται να είναι ελληνική ,ενώ στην πραγματικότητα είναι δική τους!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι απλές πλακέτες για τα άρματα μάχης χρεώνονται σε τιμές 6 ή 8 χιλιάδων ευρώ! Το πιο εξοργιστικό όμως είναι άλλο: τα ίδια υλικά μπορούν να τα φτιάξουν εδώ στην Ελλάδα ελληνικές εταιρείες με τιμή πώλησης το πολύ 800 ευρώ!!! Γιατί δεν τα παραγγέλνουμε λοιπόν από τους Έλληνες; Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να πάνε κόντρα στην KMW; Το πιθανότερο.

Η οποία KMW έχει “στήσει” εταιρεία στην Ελλάδα που παρουσιάζει έργο συμπαραγωγής εκατομμυρίων και μάλιστα με Ελληνική Προστιθέμενη Αξία τουλάχιστον 35%,ώστε να θεωρηθεί ελληνικό προϊόν και να συμπεριληφθεί στον πίνακα των υποκατασκευαστών! Η εταιρεία με βάση τη σύμβαση για τα Leopard εκτελεί έργο πάνω από 170 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή έργο μεγαλύτερο απ΄ όσο υλοποιούν εταιρείες όπως η INTRAKOM,η ΕΛΒΟ και όλες οι ελληνικές εταιρείες! Πως γίνεται αυτό;

Το ερώτημα παραμένει: γιατί όσα υλικά και ανταλλακτικά μπορούν να παραχθούν από ελληνικές εταιρείες δεν παραγγέλνονται απ΄αυτές; Θα μας απαντήσει κάποιος;

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ