Αθλητισμός
Ενημερώθηκε στις:

EuroBasket 2025: Ηττήθηκε από τη Γαλλία η Ελλάδα με 92-56 - Τελικός πρόκρισης με Τουρκία

Η Εθνική Γυναικών έβαλε τα δυνατά της, όμως ειδικότερα από το δεύτερο ημίχρονο κι έπειτα δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την κυριαρχική Γαλλία. Παρά τις απουσίες που έχουν οι «τρικολόρ» στο φετινό EuroBasket έδειξαν το αληθινό τους «πρόσωπο», εκείνο του φαβορί του ομίλου, κόντρα στη «γαλανόλευκη», σύμφωνα με το gazzetta.gr

Οι 8860 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο πλευρό της Εθνικής στο ΣΕΦ προσπάθησαν να δώσουν ώθηση στην ομάδα, όμως η ανωτερότητα της Γαλλίας επικράτησε και στο τελικό σκορ (92-56) με τεράστιο θετικό πρόσημο φυσικά στα τρίποντα. Η γαλλική ομάδα έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι σουτάροντας με πόσοστό 66.6% (12/18) με την ομάδα του κόους Πρέκα να αδυνατεί να αντιδράσει.

Γαλλία - Ελλάδα: Το ματς
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Γαλλία να δίνει τον ρυθμό, με την Ελλάδα να ακολουθεί «πιστά», ώστε οι δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα στα πρώτα λεπτά του ματς. Η Άρτεμις Σπανού και η Μαριέλλα Φασούλα στο 13-12 είχαν και τους 12 πόντους της Εθνικής ομάδας ούσες κυριαρχικές. Σε εκείνο το σημείο έκανε την εμφάνισή της η Ρόμπιν Παρκς με τρίποντο για να βάλει τη «γαλανόλευκη» για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 13-15. Τότε η Μίνια Τουρέ βγήκε μπροστά για τις «τρικολόρ» και μαζί με τη Τζανέλ Σαλόν έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα τους (21-17).

Τρίποντο της Ελένης Μποσγανά και συνολικά 7 σερί πόντοι της Εθνικής ήταν αυτοί που έδωσαν ώθηση στην ομάδα στη δεύτερη περίοδο για να προηγηθεί με 21-24. Δύο συνεχόμενα τρίποντα των Αστιέ και Σαλόν ανέτρεψαν και πάλι το σκορ (27-24) αναδεικνύοντας τις αδυναμίες στην άμυνα της ομάδας του κόουτς Πρέκα με αποκορύφωμα ένα ακόμα τρίποντο σε άμυνα ζώνης από τη Ρουπέρ για το 32-28. Με καλάθι στης Αγιαγί η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνη τη στιγμή (36-29), με την Παυλοπούλου να απαντάει με τρίποντο αμέσως και να μειώνει στο 36-32. Άλλο ένα τρίποντο αυτή τη φορά από τη Ρουπέρ άνοιξε κι άλλο τη διαφορά (39-32, στο 17'30") με τη Γαλλία να έχει εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια (63.6%). Σπανού και Φασούλα βγήκαν και πάλι μπροστά στα κρίσιμα μειώνοντας στο... τρίποντο (40-37), η Αστιέ με βολές κράτησε τη Γαλλία στο +5 και με δικό της κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό από τη Λακάν, οι Γαλλίδες έκλεισαν το ημίχρονο στο 44-37.

Μετά την ανάπαυλα, ενώ πέρασε ένα δίλεπτο αδράνειας, η Τουρέ «χτύπησε» από τα 6.75 για να δώσει διψήφια διαφορά στη Γαλλία για πρώτη φορά στο ματς (48-38). Η αστοχία της Εθνικής από την περιφέρεια δεν τη βοηθούσε να «ροκανίσει» το προβάδισμα της Γαλλίας, η οποία στο 25ο λεπτό του αγώνα με καλάθι της Μπαντιάν βρέθηκε στο +13 (53-40). Όσο κι αν προσπαθούσε να μειώσει η Ελλάδα με τις ατομικές προσπάθειες της Φασούλα, οι «τρικολόρ» είχαν την εμπειρία κι έβρισκαν απαντήσεις, ειδικότερα από τη Σαλόν που «έγραψε» το 59-43 με δύο απανωτά σουτ από την περιφέρεια μετρώντας 5/6 τρίποντα μεχρι εκείνη τη στιγμή με τη διαφορά να ξεφεύγει στο 64-47 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο πολύ γρήγορα η Γαλλία έφτασε στο +26 (75-49), που εκτόξευσε τη διαφορά με το σουτ της Μπροσάν. Η Ελλάδα με δύο συνεχόμενα καλάθια από τις Χριστινάκη και Μποσγανά προσπάθησε να μειώσει, όμως ο χρόνος όλο και λιγόστευε, όπως και η ελπίδες για την ανατροπή.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η άμυνα της Εθνικής μας ομάδας δεν μπόρεσε να κρατήσει τις Γαλλίδες που είχαν πάρει «φωτιά» ειδικά από την περιφέρεια.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ: Η Τζανέλ Σαλόν με 17 πόντους και 5/6 τρίποντα μαζί και με 5 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Μίνια Τουρέ με 15 πόντους, Ιλιάνα Ρουπέρ με 14 πόντους (2/2 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ και Πολίν Αστιέ με 12 πόντους και 6 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από την Ελεάννα Χριστινάκη που σε 28'40" λεπτά που αγωνίστηκε σημείωσε 5 πόντους και μάζεψε ένα ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ: Άρτεμις Σπανού με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Φυσικά το ποσοστό τριπόντων της Γαλλίας που έφτασε το 66.6% με 12/18.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Το Σάββατο στις 17:30 η Γαλλία αντιμετωπίζει την Ελβετία στο ΣΕΦ, ενώ τρεις ώρες αργότερα στις 20:30 η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με την Τουρκία.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 44-37, 64-47, 92-56

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Τρομερές αποκαλύψεις από Ρώσο σύμβουλο του Πούτιν - Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ από την Στοκχόλμη, εξέδωσε μυστική ετυμηγορία για Ιράν και Ρωσία

Η επίθεση των Ισραηλινών ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου, την επόμενη μέρα μετά την έναρξη της επόμενης συνάντησης της Λέσχης...
Κίνα 0

Πάμε για Αρμαγγεδών; Το αεροσκάφος E-4B «Doomsday Plane» προσγειώθηκε στην Ουάσινγκτον -Ο Κινέζος πρόεδρος μιλά για ειρήνη αλλά ετοιμάζεται για τα πάντα

Οδηγούμαστε σε επικίνδυνους ατραπούς για ολόκληρο τον πλανήτη -Γιατί η ιρανική επικράτεια έχει τρομερή σημασία για την...