Αθλητισμός
Ενημερώθηκε στις:

Μυρίζει τίτλος, αλλά και... μπαρούτι! Μπαράζ καταγγελιών πριν τον 4ο τελικό στο ΣΕΦ - Στο κάδρο Μπαρτζώκας, Ναν, Φουρνιέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βράδυ της Κυριακής (21:00) ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να στεφτεί πρωταθλητής στη Stoiximan Basket League. 

Η ομάδα του Πειραιά «έσπασε» την έδρα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Παρασκευής, έφτασε στο 2-1 και θέλει μια νίκη στο ΣΕΦ για να τελειώσει την υπόθεση τίτλος. 

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα ψάξει το break για το 2-2 και για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα την Τετάρτη (21:00) στο ΟΑΚΑ.  Ο 3ος τελικός όμως δεν απασχόλησε, και αυτός, για αγωνιστικά θέματα. 

Κανείς δεν ασχολήθηκε με τα τρίποντα του Εβάν Φουρνιέ αλλά με την άσεμνη χειρονομία του προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού και την αποβολή του στο 4ο δεκάλεπτο. 

Από την άλλη οι στατιστικές του Κέντρικ Ναν πέρασαν σε 2η μοίρα αφού ο Αμερικανός σταρ του Παναθηναϊκού αποβλήθηκε προς το τέλος του αγώνα και ο Ολυμπιακός τον κατήγγειλε ότι επιτέθηκε και προσπάθησε να χτυπήσει τον έναν εκ των τριών διαιτητών του ματς, Γιώργο Θεωνά. 

Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση για ειρηνικό κλίμα έως το φινάλε των τελικών της Basket League πήγαν ήδη... περίπατο και η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. 

Οι ομάδες αντί να ασχοληθούν με το αγωνιστικό κομμάτι έχουν επιδοθεί από το βράδυ της Παρασκευής σε ένα μπαράζ καταγγελιών. 

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατήγγειλε ότι μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Μπαρτζώκας «επιτέθηκε» λεκτικά στην κόρη του Δέσποινα. 

«Περνώντας από τη φυσούνα οι αθλητές του Ολυμπιακού, η Δέσποινα έχοντας ακούσει ότι άκουσε στο ΣΕΦ γύρισε και είπε να χαίρεστε τους οπαδούς σας και ενώ ο Μπαρτζώκας είναι αρκετά μέτρα μπροστά επέστρεψε και της είπε στη μούρη της άσε μας από εδώ ρε κοριτ΄σακι μου. Πόσο τυχερός είσαι που δεν είμαι εκεί», έγραψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 


Από την άλλη η ΚΑΕ Ολυμπιακός πρώτα διά του εκπροσώπου της (γενικός διευθυντής) Νίκου Λεπενιώτη κατήγγειλε «κλίμα ζούγκλας» στο ΟΑΚΑ.  Από την άλλη ο Εργκίν Αταμάν που αποβλήθηκε και εκείνος στον 3ο τελικό δεν πήγε να κάνει δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου αλλά απάντησε στον Νίκο Λεπενιώτη για τα περί ζούγκλας. 

Μια ημέρα μετά οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε επίσημηκαταγγελία για διπλή απόπειρα βιαιοπραγίας κατά του προπονητή τους Γιώργου Μπαρτζώκα στον 3ο τελικό στο ΟΑΚΑ. 

Ο Ολυμπιακός σηκώνει τους τόνους για αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ και εάν η σειρά οδηγηθεί σε 5ο παιχνίδι θα θέλει να διεξαχθεί τελικός χωρίς κόσμο! 

O Παναθηναϊκός απάντησε με καταγγελία κατά του Γιώργου Μπαρτζώκα. Τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι επιτέθηκε φραστικά στους φιλάθλους κατά την αναχώρηση από το παρκέ του ΟΑΚΑ. 

Βέβαια οι δύο ομάδες έχουν επικεντρωθεί στον Κέντρικ Ναν και στον Εβάν Φουρνιέ. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε καταγγελία για την συμπεριφορά του Αμερικανού άσου του ΠΑΟ και το απόγευμα του Σαββάτου έβγαλε όχι μια αλλά δύο ανακοινώσεις! 

Στη μια αναφέρει ότι προσπάθησε να επιτεθεί στον διαιτητή και στην άλλη καταγγέλλει το «βρόμικο» παιχνίδι του. 

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ασχολείται με τον Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού έκανε άσεμνη χειρονομία (έδειξε πως εκσπερματώνει) προς τον κόσμο του ΠΑΟ με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς και κάποιος να πετάξει στο παρκέ και διαφημιστική πινακίδα. 

Ο Παναθηναϊκός από το βράδυ της Παρασκευής έχει καταγγείλει την συμπεριφορά του Γάλλου Ολυμπιονίκη και θα δώσει εξηγήσεις στον αθλητικό δικαστή την Κυριακή. 

Αυτό θα ισχύσει και για τον Κέντρικ Ναν.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγραψε για τον Κέντρικ Ναν:  «Ο κύριος Παπαπέτρου ο άριστος διαιτητής χωρίς καμία πλάκα, δεν απέβαλλε τον Φουρνιέ για την ενέργεια που έκανε δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα και δεν θα συνεχίσω γιατί είναι χυδαίο και υπάρχουν άνθρωποι και μικρά παιδιά που με ακολουθούν, αλλά τον έβγαλε από το γήπεδο με τεχνική και κάτι άλλο γράφει στο φύλλο αγώνος. Όλη η Ελλάδα είδε, όλη η Ελλάδα είδε. Εγώ τιμωρήθηκα για ένα κωλ.....λο και γράφτηκε στο φύλλο αγώνος, αυτό δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνος. Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δω ο Αθλητικός Δικαστής, η πολιτεία, ο οποιοσδήποτε εάν θα επιτρέψει να μην τιμωρηθεί ο κύριος Φουρνιέ για αύριο. Έχω μεγάλη περιέργεια».

Στόχος των «αιώνιων» είναι να εξουδετερώσουν ο ένας τα ατού του άλλου. Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή και το ειρηνικό κλίμα που είχαν  δεσμευτεί πως θα υπάρξει μετά την συνάντηση των ΚΑΕ με τον Γιάννη Βρούτση μοιάζει με ανέκδοτο και μάλιστα κακό. 

Ο Ολυμπιακός έβαλε στο κάδρο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τα stories του μετά τον 3ο τελικό. 

Μέσα σε όλα αυτά ο Μουστάφα Φαλ υπέστη ρήξη επιγονατιδικού τένοντα στο ΟΑΚΑ και θα μείνει εκτός δράσης για 10 έως 12 μήνες. 

Στον Γάλλο σέντερ του Ολυμπιακού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σε μια κίνηση που δεν έχει σχέση με το... τοξικό κλίμα των τελικών. 

 

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ανακοίνωσε ότι έχει καταγγείλει τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα για την συμπεριφορά του μετά τον 3ο τελικό στο ΟΑΚΑ. 


Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός 


«Κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του τρίτου τελικού του πρωταθλήματος της Stoiximan GBL, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, επιτέθηκε φραστικά στους θεατές των courtside θέσεων του γηπέδου, χρησιμοποιώντας υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον τους. 

Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας της για ακόμη μία φορά προκλητικής και εμπρηστικής συμπεριφοράς του προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος σκοπίμως αποφασίζει να διακόψει την κίνησή του προς τα αποδυτήρια και επιλέγει σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία να απευθυνθεί προς τους φιλάθλους της ομάδας μας. 

Όσο για το σπρώξιμο που επικαλείται η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωσή της, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο, προήλθε από έναν εκ των παρευρισκόμενων αστυνομικών που τον κάλεσε να παύσει συμπεριφορά του και να αποχωρήσει από το σημείο με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR έχει υποβάλει ήδη καταγγελία εναντίον του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ