Αρχείο

H Τεχεράνη απειλεί ανοικτά την Ελλάδα: «Εχθρική ενέργεια η διάθεση βάσεων στις ΗΠΑ» - «Θα χτυπήσουμε εάν γίνει αμερικανική επίθεση»

Σε μια  κίνηση που πέρασε απαρατήρητη αν και μεγάλης βαρύτητας, η ιρανική κυβέρνηση έστειλε σαφές μήνυμα στην Αθήνα σχετικά με ενδεχόμενη χρησιμοποίηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα σε αμερικανική επίθεση. 

Το Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έστειλε επιστολή στην Καθημερινή, όπου ξεκάθαρα απειλεί ανοικτά την Ελλάδα με προσβολή των βάσεων που φιλοξενούν ή θα φιλοξενήσουν στρατιωτικό προσωπικό και μέσα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία απίστευτη εξέλιξη, η οποία όμως έχει και εξήγηση.

Τι είχε πει ο Μητσοτάκης για την δολοφονία Σολεϊμανί:

«Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ και στηρίζουμε αυτήν την απόφαση. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση''

Η προειδοποίηση για τις βάσεις

«Κύριε διευθυντά

Αναφορικά με το άρθρο του κ. Βασίλη Νέδου στο φύλλο της Κυριακής (5/1/2020), με τίτλο «Ανησυχία στην Αθήνα για την κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν» και συγκεκριμένα τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα θα έχει κάποια συμμετοχή σε ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση κατά του Ιράν, θα θέλαμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

Λαμβάνοντας υπόψη τις φιλικές παραδοσιακές και ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών Ιράν και Ελλάδος και την απουσία οποιασδήποτε διαφοράς και έντασης μεταξύ τους στους τελευταίους αιώνες, πιστεύουμε ότι η τοποθέτηση αυτή δεν μπορεί να είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης της Ελλάδος και οι φιλικές και ιστορικές μας σχέσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει δηλώσει πολλές φορές ότι επιθυμεί φιλικές και ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη και με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια κατά της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Είναι προφανές ότι η Τεχεράνη θα σταθεί ηρωικά απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση και προσπάθεια επιβολής πολέμου και θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους εισβολείς.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση επιβολής πολέμου κατά της χώρας από την Αμερική, η διάθεση βάσεων από οποιαδήποτε χώρα στον αμερικανικό εισβολέα θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει με σαφή και αποφασιστικό τρόπο».

Η προειδοποίηση μπορεί να είναι διπλωματικά διατυπωμένη, αλλά είναι σαφής.

H επιστολή:

Τελικά η χώρα μας από το πουθενά έμπλεξε, καθώς πιστεύει πως με την στήριξη της δολοφονίας Σολεϊμανί, αλλά και με την αγορά F-35, η Ουάσινγκτον θα στηρίξει την Ελλάδα σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία!

Δεν είναι διπλωματία αυτό κύριοι!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...