Αρχείο

Στη δημοσιότητα όλα όσα θα συμφωνηθούν σήμερα στην Μόσχα: «Ο Χαφτάρ θα ελέγχει τις πετρελαιοπηγές-Θα αποσυρθούν άμεσα οι ΤΕΔ»


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Το πρωί της Δευτέρας, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τον εμφύλιο στη Λιβύη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας, ενώ στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν αργότερα αντιπρόσωποι των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη, καθώς έχουν ήδη φτάσει στο κτίριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Αργότερα μέσα στην ημέρα θα συναντηθούν ο Φαγιέζ Σάρατζ, πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, και ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, όπως είχε αναφέρει πηγή από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σύμφωνα με τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, η ρωσοτουρκική συνάντηση για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη σε επίπεδο επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας ξεκίνησε στην αίθουσα υποδοχής του υπουργείου Εξωτερικών. Εκπρόσωποι των λιβυκών πλευρών έχουν φτάσει και σύντομα θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες», έγραψε η Μαρία Ζαχάροβα, στο Facebook.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΩΝΑ ΜΕ ΤΟ AL ARABIYA

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο Αραβικό ΜΜΕ, στη συμφωνία που θα υπογράψουν σήμερα Χαφτάρ-Σάρατζ θα περιλαμβάνονται οι εξής όροι:

  • Παρέμβαση του ΟΗΕ στην Λιβύη
     
  • Διεθνείς εποπτεία όλων των λιμανιών
     
  • Ο LNA θα προστατεύει τις πετρελαιοπηγές της χώρας
     
  • Διακοπή της αποστολής τουρκικών στρατευμάτων

Όπως καταλαβαίνουμε πρόκειται για μία συμφωνία που εξυπηρετεί τον Χαφτάρ, αλλά μένει να αποδειχθεί σε λίγες ώρες εάν ισχύουν όλα όσα αναφέρει το Al Arabiya.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1216656845181542405?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/LibyaBulteni/status/1216657051906117633?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές