Διατροφή

Πώς η ζάχαρη είναι βλαβερή για τον οργανισμό μας


Αν και η ζάχαρη υπάρχει στην πλειοψηφία των προϊόντων σήμερα, υπάρχουν πολλές έρευνες που υπογραμμίζουν ότι είναι επιβλαβής για την υγεία σε μεγάλες ποσότητες.

Mε σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης και την παρότρυνση για καλύτερες επιλογές τροφίμων, υπάρχει η εκστρατεία «Η ζάχαρη μας σκοτώνει» (sugar is killing us).

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από ζάχαρη πρέπει να προέρχεται λιγότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδων. Αυτό αντιστοιχεί σε λιγότερο από 12 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη για τους ενήλικες.

Τα στοιχεία του Οργανισμού δείχνουν ότι το 2016 περισσότεροι από 1,9 δισ. άνθρωποι (ενήλικοι) ήταν υπέρβαροι, ενώ 650 εκατ. από αυτούς ήταν παχύσαρκοι.

Επιπλέον, στοιχεία του 2016 δείχνουν ότι 41 εκατ. παιδιά κάτω από την ηλικία των 5 ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ενώ για την ηλικία 5-19, περισσότερα από 340 εκατ. παιδιά ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες.

Ένα πολύ ωραίο βίντεο της εκστρατείας Sugar is Killing Us, με σκοπό την ενημέρωση για τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης και την παρότρυνση για καλύτερες επιλογές τροφίμων.

Στο τέλος του βίντεο επισημαίνει ότι αποφεύγοντας τα τρόφιμα και τα ποτά που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, πιέζουμε τις εταιρείες παρασκευής τροφίμων να φτιάχνουν υγιεινότερες τροφές και να μην προσθέτουν ζάχαρη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ