Κόσμος

«Πισώπλατη μαχαιριά» Ρώμης σε Αθήνα: Νέα άσκηση ιταλικής φρεγάτας με τουρκικές στην Α. Μεσόγειο! - Η Άγκυρα έστειλε τεθωρακισμένα στην Τρίπολη


Νέα πισώπλατη μαχαιριά είχαμε από τους Ιταλούς, οι οποίοι κάνουν τα πάντα υπέρ των Τούρκων. Ο ύπουλος και σκοτεινός ρόλος της Ρώμης ξεσκεπάστηκε μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς από την μία είναι κατά του Χαφτάρ και από την άλλη συνομιλεί με τον Ερντογάν για το μέλλον της Α. Μεσογείου.

Ενώ υποτίθεται πως η Αθήνα είχε με το μέρος της την Ρώμη, η αριστερή κυβέρνηση της Ιταλίας επιλέγει ξεκάθαρα την Άγκυρα, με την Ελλάδα να πρέπει από εδώ και στο εξής να προβληματίζεται για το ποιοι είναι οι πραγματικοί της σύμμαχοι στην περιοχή.

Την στιγμή που ο Κόντε συναντιέται με τον Ερντογάν στην Άγκυρα, Ιταλική φρεγάτα για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα διενεργεί ναυτικές ασκήσεις με τουρκικές στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο! Ναι, στην περιοχή που αμφισβητεί η Τουρκία τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αυτοί είναι σύμμαχοι της χώρας μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ, δύο τουρκικές φρεγάτες, η TCG GÖKSU και η TCG GÖKOVA έκαναν άσκηση με την Ιταλική GRECALE στα πλαίσια μάλιστα της Μεσογειακής Ασπίδας!
https://twitter.com/tcsavunma/status/1216711146071261184?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτές οι κινήσεις βέβαια αντί να θυμώσουν την Ελλάδα, ενεργοποίησαν τον LNA, καθώς όπως αναφέραμε πρώτοι χθες, οι ναυτικές δυνάμεις του Χαφτάρ, κατέσχεσαν ιταλικό πλοίο που κατευθυνόταν προς την πόλη Μισράτα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, δήλωσε αξιωματούχος του ναυτικού την Κυριακή.

«Ένα σκάφος του LNA ανάγκασε το ιταλικό πλοίο να αλλάξει τη διαδρομή του και να ταξιδέψει στη Βεγγάζη, κατόπιν της απαγόρευση εισόδου στα λιμάνια της Μισράτα και της Χομς. Το πλήρωμα του πλοίου ανακρίνεται, ενώ στο πλοίο γίνεται έρευνα» το ναυτικό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού Αλί ας Σαμπίτ. Πρόσθεσε ότι το ιταλικό πλοίο είναι εμπορικό σκάφος.

Όπως είπε ο LNA θα απελευθερώσει το πλοίο μετά την εκφόρτωση του φορτίου του στη Βεγγάζη, με την προϋπόθεση ότι ο στρατός δεν θα βρει τίποτε ύποπτο ή παράνομο επί του σκάφους.

ΕΓΓΡΑΦΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ταυτόχρονα σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία, καθώς ο αντιπρόεδρος των Κεμαλιστών αποκάλυψε πως η Τρίπολη αγόρασε οχήματα και τεθωρακισμένα από την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, τα οποία στάλθηκαν με cargo στην Λιβύη.

Βέβαια η τουρκική αντπολίτευση έχει αλλού την έννοια της, καθώς θέλει ο Ερντογάν να... κατακτησει τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό... ελληνική κατοχή! Απίστευτο και όμως αληθινό.

Πάντως η αποκάλυψη είναι σημαντική, καθώς βγήκαν στη δημοσιότητα και επίσημα έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν πως ο Ερντογάν ενισχύει συνεχώς τον Σάρατζ, με το αζημίωτο βέβαια πάντα!       

Δείτε τα έγγραφα: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...