Περιβάλλον

Νέα Ζηλανδία: Οι πολίτες τηλεφωνούν πανικόβλητοι στις Αρχές για τον καπνό από την Αυστραλία

Το απόκοσμο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στους ουρανούς της Νέας Ζηλανδίας από τις φωτιές της Αυστραλίας, έχει φοβίσει τους κατοίκους.

Τρόμο στους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας έχει προκαλέσει ο καπνός που έχει φτάσει στη χώρα από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία.

Για αυτό το λόγο οι Αρχές παρακαλούν τους πολίτες να μην καλούν τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης φοβισμένοι για το θέαμα που αντικρίζουν στον ουρανό, αφού πολλοί, πανικόβλητοι, τηλεφωνούν προκειμένου να ρωτήσουν και να ενημερωθούν, αναφέρει το πρακτορείο AFP.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές «λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων που σχετίζονται με τον καπνό στους ουρανούς της χώρας.

Τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο είχαν αναρτηθεί πάμπολλες φωτογραφίες και βίντεο από το νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, όπου φαίνονταν οι άλλοτε κάτασπροι παγετώνες, να έχουν καλυφθεί με καπνό.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και των ανέμων, ο καπνός από τη βιβλική καταστροφή που συντελείται στην Αυστραλία έχει φτάσει και στο βόρειο νησί, γεμίζοντας τον ουρανό και δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...