Μέση Ανατολή

Τεχεράνη προς Άγκυρα: «Θα χτυπήσουμε την βάση του Ιντσιρλίκ εάν βοηθήσετε τις ΗΠΑ»!


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Πάγωσαν τους Τούρκους οι Ιρανοί πριν λίγο. Η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη για όλα από εδώ και πέρα. Όλες οι βάσεις στη Μ. Ανατολή βρίσκονται στο στόχαστρο των βαλλιστικών πυραύλων των Φρουρών της Επανάστασης, με τις αμερικανικέςς βάσεις να βρίσκονται σε συναγερμό.

Αφού το Ιράν έπληξε τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, μια δήλωση-βόμβα ήρθε από το Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι εάν οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη βάση Incirlik για να χτυπήσουν το Ιράν, η Τεχεράνη τότε θα χτυπήσει με πυραύλους την βάση!

«Εμείς προειδοποιούμε όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ, αν ξεκινήσουν επιθέσεις κατά ιρανικών βάσεων, τότε θα στοχοποιηθείτε όλοι. Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν τη βάσητου Incirlik, τότε θα χτυπήσουμε και εκεί.»

Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει και με τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Έχει την δυνατότητα το Ιράν να τις πλήξει; Κυρίως την Σούδα, όπου από εκεί θα επιχειρήσουν αμερικανικά μαχητικά και πολεμικά σκάφη σε περίπτωση σύγκρουσης!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΧΑΝΙ

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε τις ΗΠΑ σήμερα ότι η Ουάσινγκτον ίσως να «έκοψε το χέρι» του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, όμως σε απάντηση θα κοπεί το «πόδι» των Αμερικανών στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

Ο Ροχανί έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον βάσεων στο Ιράκ όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Τη στήριξη του στις ενέργειες της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του διοικητή της μονάδας Κουντς (Quds) των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ θα έπρεπε να λάβουν συγχαρητήρια διότι ενήργησε «γρήγορα, τολμηρά και αποφασιστικά».

Ο κ. Νετανιάχου επεσήμανε ότι το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό των ΗΠΑ.

«Η Αμερική δεν έχει καλύτερο φίλο από το Ισραήλ, και το Ισραήλ δεν έχει καλύτερο φίλο από τις ΗΠΑ» δήλωσε.

Παράλληλα προειδοποίησε με σκληρά αντίποινα, σε περίπτωση που δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.
https://twitter.com/yeniakit/status/1214839598943219713?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=j5WfRJEsIPc&feature=emb_title

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ