Κόσμος

Ερντογάν & Πούτιν αποφάσισαν κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη - Εξέλιξη που ευνοεί την Τρίπολη!


Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισαν την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη μέχρι τα μεσάνυχτα στις 12 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος έκανε γνωστό το γεγονός μετά από διμερή συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στην Κωνσταντινούπολη, λίγο μετά την τελετή για τον αγωγό TurkStream.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τους διμερείς δεσμούς, τις περιφερειακές εξελίξεις και την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη κατά τη συνάντησή τους”, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ευνοεί τον Ερντογάν, καθώς αυτή την στιγμή ο LNA προελαύνει. Με αυτό τον τρόπο κερδίζει χρόνο η Τρίπολη, ενώ όπως φαίνεται πάνε να μοιράσουν την χώρα.

Μία περίπτωση που θυμίζει έντονα την περίπτωση της Συρίας. Τούρκοι και Ρώσοι κατέχουν μεγάλο μέρος  αυτής χώρας ευρισκόμενοι σε αγαστή συνεργασία, ενώ έχουν συμφωνήσει στον σχέδιο του Βοσπόρου και την συνθήκης του Μοντρέ και φυσικά στον αγωγό Turk Stream.

Όλα αυτά όμως δεν εγκρίνονται από την άλλη πλευρά των Αμερικανών, οι οποίοι ετοιμάζονται να τελειώσουν το ζήτημα του Ιράν πρώτα για να επικεντρωθούν στην συνέχεια στην ΝΑ Μεσόγειο με όλες τις συνέπειες για όλες τις χώρες της περιοχής.

https://twitter.com/DailySabah/status/1214919020438282240?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ