Αθλητισμός

Πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ - 62 σερί ματς το αήττητο των "ασπρόμαυρων"!

Η Κ19 του ΠΑΟΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την αντίστοιχη της ΑΕΚ, με τον Δικέφαλο του Βορρά να επικρατεί με 2-0 χάρη σε γκολ των Δούμτση και Κούτσια. Απίστευτο σερί από τους «ασπρόμαυρους», που μετράνε 62 παιχνίδια αήττητοι!

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε μετά και το σημερινό ντέρμπι με την Ένωση ο ΠΑΟΚ, που έχει 42 βαθμούς μετά από 16 αγώνες. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ που βρίσκεται στην 3η θέση, έχει 30 βαθμούς.

Η έναρξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ να είναι ανώτερη στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, όπου έψαξε το γκολ από δυο απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Μαχαίρα, με τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ να σταματάει την πρώτη σταθερά και στην 2η να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

Ακολούθως, ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβασε στροφές και πίεζε ψηλά σε όλο το γήπεδο, με αποτέλεσμα στο 16’ να κερδίσει το πέναλτι, μετά από ανατροπή του Κάτσικα πάνω στον Τζόλη. Ο Δούμτσης ανέλαβε την εκτέλεση του, όπου σημάδεψε την δεξιά γωνία του πορτιέρε της Ένωσης, με τον Θεοχάρη να πέφτει αριστερά.

Στο 21’ ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα μια ευκαιρία με τον Δούμτση, με την Ένωση να απαντάει στο 24’ με το σουτ του Μαχαίρα. Στο 29’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, όταν ο Μιχαηλίδης έκανε την καρφωτή κεφαλιά, ωστόσο ο Θεοχάρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, ενώ η ΑΕΚ έψαχνε τις φάσεις στη κόντρα επίθεση. Μόλις δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Δούμτση, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 54’ ήρθε το 2-0 για τον Δικέφαλο του Βορρά, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Τζόλη από τα αριστερά, ο τελευταίος “έσπασε” την μπάλα στην περιοχή, με τον Κούτσια να κερδίζει τον πορτιέρε της ΑΕΚ αν και αρχικά δεν έκανε καλά το κοντρόλ.

Στο 74’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή της Ένωσης στο 2ο μέρος, με τον Χριστόπουλο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει αόυτ. Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕΚ κατάφερε να δημιουργήσει ακόμα μια αξιόλογη φάση μετά από ωραία συνεργασία αρκετών παικτών, όμως, το σουτ του Κοσίδη κατάφερε να το μπλοκάρει ο Ταλιχμανίδης.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη και να κρατάει για ακόμη ένα παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα του.

Τα στοιχεία του αγώνα:

Αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Ταλιχμανίδης, Τάχατος, Μιχαηλίδης, Παναγιώτου, Καλουτσικίδης, Δούμτσης, Τσιγγάρας, Γιαξής, Τζόλης, Κούτσιας, Γκορτεζιάνι.

Στον πάγκο: Μπαλομένος, Γρόσδης, Κωνσταντέλιας, Ντάικο, Τσοπούρογλου, Πανίδης και Πιπιλιάρης.

Αρχική ενδεκάδα ΑΕΚ: Θεοχάρης, Σταμούλης, Καραβίδας, Κώτσιος, Κάτσικας, Ρουκουνάκης, Παζατζίδης, Μαχαίρας, Τσαρούχας, Χριστόπουλος, Κοσίδης.

Στον πάγκο: Καλούδης, Τόλιος, Τσιγαρίδης, Ματζουρανάκης, Λιώνης, Δημητρίου, Κορομηλάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ