Αθλητισμός

UEFA: Δεν τιμωρεί τους Τούρκους για τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς

Η UEFA, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αποφάσισε να μην τιμωρήσει την Εθνική Τουρκίας για τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς των παικτών της.

Καμία ευαισθησία δεν έδειξε η UEFA για τους πρόσφατους στρατιωτικούς χαιρετισμούς των Τούρκων στα τελευταία παιχνίδια για τα προκριματικά του EURO 2020. Είναι πάγια θέση όλων σχεδόν των ομοσπονδιών ότι η πολιτική δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για θέματα που αφορούν στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι πράξεις αυτές είχαν προκαλέσει αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη και η UEFA ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το γεγονός για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Οι ενέργειες αυτές πάντως δε φαίνεται να εμπεριέχουν καμία δόση αυστηρότητας, αφού σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ δε θα επιβληθεί καμία τιμωρία για τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς.

Η μοναδική τιμωρία αναμένεται να είναι ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της Εθνικής Τουρκίας στο ματς με τη Γαλλία στο Παρίσι. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ισχυρισμούς των ΜΜΕ της Τουρκίας και όχι για κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, η εφημερίδα «Demirören News Agency» επικαλείται και σχετική επιβεβαίωση από την πλευρά της τουρκικής ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...