Κόσμος

Oι Τούρκοι φέρνουν τους Πακιστανούς στην Α. Μεσόγειο: Πλοία στην Αλεξανδρέττα θα στείλει το Ισλαμαμπάντ

Πρώτοι είχαμε αναφέρει ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν πυρετωδώς και αυτοί τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.

Το Πακιστάν φέρεται ότι θα είναι η δεύτερη χώρα σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1208323821159235586

“Στο πλαίσιο του τουρκικού σχεδίου εφαρμογής εξωτερικών σχέσεων από την 16-20 Δεκεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων του Πακιστάν επισκέφθηκε και διερεύνησε τις εγκαταστάσεις στην τουρκική ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας, ανακοίνωσε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στην ιστοσελίδα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα δούμε πακιστανικά πολεμικά πλοία στην βάση αυτή,  με την οποία οι Τούρκοι ελέγχουν την Α.Μεσόγειο.

Την βάση αυτή διοικεί ένας γνώριμος από την εποχή των Ιμίων (φερόμενο μέλος της ομάδας βατραχανθρώπων που έφερε Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου το 1996), προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τα σχέδια που ετοιμάζονται (κατόπιν εντολών της Άγκυρας) στην Α.Μεσόγειο κατά Κύπρου και Ελλάδος φυσικά, σύμφωνα με τον γνωστό Τούρκο αντιφρονούντα δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt.

Ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός που είχε καταδικαστεί για το σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων και τρομοκρατικών ενεργειών κατά το παρελθόν, σήμερα είναι διοικητής σε μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις της Τουρκίας, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun), κάτι που σύμφωνα με τον Τούρκο αντιφρονούντα δημοσιογράφο A. Bozkurt προκαλεί ανησυχίες ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη για δημιουργία «εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο με μυστικά στρατιωτικά σχέδια».

Μέσα σε όλα αυτά, ο Τούρκος ναυάρχος ε.α.Cem Gürdeniz (σύμβουλος του Ερντογάν), μας προειδοποιεί για μια επερχόμενη περίοδο ναυτικής κυριαρχίας της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.

“Η Τουρκία, θα κυριαρχήσει στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του πολεμικού της ναυτικού  στον 21ο αιώνα. Αυτή η δυναμική θα προκύψει μέσα σε ένα περιβάλλον όπου τα γεωπολιτικά συμφέροντα και οι θαλάσσιες συγκρούσεις  θα πολλαπλασιάζονται συνεχώς πλέον, ενώ οι συνθήκες αυτές  δημιουργούνται από την ταχεία διάδοση των πληροφοριών, ειδικά μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Είναι απαραίτητο να επωφεληθούμε από όλα αυτά που έρχονται.

Στη δεκαετία του 1920, το τουρκικό έθνος απέκτησε την πλήρη ελευθερία του, από τα ερείπια μιας ηττημένης και διαλυμένης αυτοκρατορίας, “καταστρέφοντας” παράλληλα την συνθήκη των Σεβρών, η οποία εξαφάνιζε την τουρκική “Γαλάζια πατρίδα” στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε τελική ανάλυση, αν το κράτος μας θα είναι σε θέση να ελέγξει τις θαλάσσιες μεταφορές και να μετατραπεί σε ναυτικό κράτος, λαμβάνοντας υπόψιν τις στρατιωτικές, οικονομικές, πολιτικές, τεχνολογικές, κοινωνικοπολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις, ο τουρκικός λαός μπορεί να  στραφεί ολοκληρωτικά προς την θάλασσα,  σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ικανότητα του τουρκικού λαού να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα, κάνοντας χρήση νέων καινοτομιών, θα αποτελέσει έναν πολλαπλασιαστή ισχύος σε αυτή την διαδικασία.

Το τουρκικό κράτος και ο λαός του, δεν πρέπει να περιμένουν πια να επιστρέψουν στη θάλασσα. Η θάλασσα είναι το μέλλον όλων μας. 

Σε αυτήν την διαδικασία, θα ελέγχουμε μια έκταση περίπου 462 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία σχηματίζεται από την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, η οποία όχι μόνο θα μας προσφέρει τεράστιες δυνατότητες οικονομικού πλούτου, αλλά θα μας παρέχει επίσης μια αμυντική και γεωπολιτική περιοχή για την διενέργεια ελιγμών στη χερσόνησο μας, με την άμυνά μας να ξεκινά από τη θάλασσα. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ελέγξουμε πλήρως ολόκληρη αυτήν την περιοχή .

Η Γαλάζια Πατρίδα είναι κυριολεκτικά η επέκταση της στρατηγικής μας κυριαρχίας οριοθετούμενη,  26-45 μοίρες ανατολικά έως 36-42 μοίρες ΒΔ.

Αυτό το δόγμα περιγράφει το μέλλον μας από την άποψη των γεωπολιτικών πεδίων και των αμυντικών αξόνων.

Έτσι από έναν μονοπολικό κόσμο θα μεταβούμε σε ένα πολυπολικό σύστημα.

Θα ελέγχουμε μέρος στης Ανατολικής Μεσογείου, το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και τα Στενά του Βοσπόρου, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση του γεωπολιτικού ελέγχου της Τουρκίας.

Η Τουρκία θα διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο πλέον στο διεθνές δίκαιο αλλά και σε πολιτικά, διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά θέματα στην ευρύτερη περιοχή”, καταλήγει ο Τούρκος σύμβουλος του Ερντογάν που ασχολείται με το θέμα αυτό επισταμένα και η “ χαρά για αυτό δεν τον αφήνει να κρυφτεί”.

Όσο πιο ταχύτερα “ενεργοποιηθούμε” λοιπόν,  ως ακραιφνώς ναυτικός λαό και ελέγξουμε ξανά τις θάλασσες μας αναβαθμίζοντας παράλληλα την ναυτική αποτρεπτική μας ισχύ με δική μας αμυντική βιομηχανία, τόσο το καλύτερο για όλους τους πολίτες της χώρας μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης