Κυβέρνηση

Mητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Έχουμε το δίκο με το μέρος μας & συμμάχους» - Οι Ευρωπαίοι «χαϊδεύουν» την Τουρκία & η Αθήνα πανηγυρίζει


Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλες, παρόλο που οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να "χαϊδεύουν" την Τουρκία σε κάθε ευκαιρία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης: «Το ευρωπαϊκό συμβούλιο επαναβεβαιώνει τα συμπεράσματα του Ιουλίου.Το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τριών κρατών και δεν παράγει έννομες συνέπειες».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkyriakosmitsotakis%2Fvideos%2F565459487628398%2F&show_text=0&width=560

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Ζήτησα και έλαβα την πλήρη στήριξη προς την Ελλάδα από όλα τα κράτη μέλη για την όντος εισαγωγικών συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης.

Από εδώ από τις Βρυξέλλες στέλνω μήνυμα σιγουριάς σε όλους τους Έλληνες ότι έχουμε ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση όχι μόνο γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, αλλά έχουμε και ισχυρούς συμμάχους που θα στέκονται πάντα δίπλα στην Ελλάδα σε ότι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε.

Στο ερώτημα αν έχει λάβει εγγυήσεις για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός είπε: «Η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Αν αυτό καταλήξει με υπαιτιότητα της Τουρκίας να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο προσφυγικό θα τις διαχειριστούμε. Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση και κανέναν συμψηφισμό!»

Στο ερώτημα αν ο Ερντογάν θα λάβει το μήνυμα, και για τις δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού είπε: «Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε κλιμάκωση αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Αν το μήνυμα φτάνει στην άλλη μεριά αφορά την άλλη μεριά. Για τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ είπε ότι μερικές φορές χανόμαστε στην μετάφραση. Μέσα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο στήριξε απόλυτα την Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα αν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Ερντογάν είπε ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του. Οι δίαυλοι πάντως όπως είπε είναι ανοικτοί. Δεν σταματάμε ποτέ να συζητούμε αλλά δεν συζητάμε για τις κάμερες και τις εντυπώσεις. Είμαι έτοιμος να τον συναντήσω ανά πάσα στιγμή. Αλλά με βάση την στάση της Τουρκίας δεν θεωρώ ότι είναι καλό αν τον συναντήσω αυτή την στιγμή».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...