Ελληνοτουρκικά

Αντεπίθεση της Αθήνας: «Ο Ερντογάν στέλνει όπλα στη Τρίπολη, έχουμε στοιχεία!» - Eπιβεβαίωση Πενταπόσταγμα

Επιτέλους ξύπνησε η Αθήνα. Το Πενταπόσταγμα εδώ και ένα χρόνο μιλάει για την συνεργασία Άγκυρας-Τρίπολης και για την σχεδόν καθημερινή μεταφορά όπλων προς το GNA.

Η  Τουρκία εκβίασε την Λιβύη για να συναινέσει στην παράνομη συμφωνία με την αποστολή όπλων,  εκτιμούν με ελληνικές διπλωματικές πηγές και μάλιστα αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έχει και στοιχεία για την αποστολή των όπλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα θεωρεί οτι το ενδεχόμενο κυρώσεων απο την Ε.Ε σε βάρος της Λιβύης είναι κάτι που εξετάζεται αλλά προς το παρόν η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να προχωρήσει.

Σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς οι ίδιες διπλωματικές πηγές αναφέρουν οτι τις ορίζουν συνταγματικές  υποχρεώσεις της χωρας, εννοώντας οτι καμία τουρκική πρόκληση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. 

Tι γράφαμε πριν μία εβδομάδα για την μεταφορά όπλων: 

Όπως μας ενημερώνουν λογαριασμοί στο twitter, αλλά και αραβικά ΜΜΕ, πριν λίγες ώρες είχαμε μεταφορά όπλων από την Κωνσταντινούπολη προς το αεροδρόμιο της Μisrata, το οποίο ελέγχεται από την Τρίπολη.

Η Τουρκία έστειλε νέα όπλα και UAV, με σκοπό ο GNA να εξαπολύσει νέες επιθέσεις κατά του LNA. 

Μάλιστα το αεροπλάνο πέρασε πάνω από την Ελλάδα και εκεί θα έπρεπε η χώρα μας να το σταματήσει, είτε διπλωματικά, είτε σηκώνοντας F-16. 

Πάντως το θετικό είναι ότι πλέον στην Ελληνική διπλωματία υπάρχει κινητικότητα.

Για την μεταφορά όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη μπορείτε να δείτε τις αποκαλύψεις Πενταπόσταγμα, εδώ  και εδώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ