Κοινωνία

Χιλιάδες πρόστιμα για στάθμευση σε ράμπες και πάρκινγκ ΑΜΕΑ

Η παράνομη στάθμευση οχημάτων είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για τους κατοίκους του κέντρου αλλά κυρίως για τα άτομα με αναπηρίες.

Την αδιαφορία των Ελλήνων απέναντι στα ΑΜΕΑ καταδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία της Τροχαίας που αφορούν στην παράνομη στάθμευση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου βεβαιώθηκαν συνολικά 52.024 παραβάσεις που αφορούν σε παράνομη στάση και στάθμευση και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αναλυτικά καταγράφηκαν 9.531 παραβάσεις για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ.

Την ίδια ώρα καταγράφηκαν 25.833 παραβάσεις για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους και 7.331 για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,

Ακόμη καταγράφηκαν 5.818 για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές ενώ καταγράφηκαν 1.861 παραβάσεις για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους.

Τέλος η Τροχαία κατέγραψε 764 παραβάσεις για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και 1.105 για ηχορύπανση από οχήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...