Πολεμικό Ναυτικό

Σκύρος: Σοκαριστική διάσωση ναυτικών που κόβει την ανάσα - Βίντεο

Η συγκλονιστική διάσωση από το Λιμενικό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε ακυβέρνητο πλοίο στα ανοιχτά της Σκύρου, φαίνεται σε ένα βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για εικόνες που κόβουν την ανάσα... Είναι το βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση 14 ατόμων, μελών πληρώματος φορτηγού πλοίου, που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, κι ενώ στην περιοχή οι άνεμοι έπνεαν με ένταση έως και 8 μποφόρ.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν το Λιμενικό, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία. Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω του άγριου καιρού ενώ στο σημείο έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ.

Το σκάφος σημαίας Λιβερίας είχε πάρει κλίση λόγω μετατόπισης φορτίου, ενώ οι 14 επιβαίνοντες (Ουκρανοί) σε αυτό εξέπμεψαν SOS για εγκατάλειψη.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία, καθώς και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, έσπευσαν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και τρία παραπλέοντα.

https://youtu.be/-ERYWJk5-pw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...