Καιρός

Σε επιφυλακή για ενδεχόμενο παγετό στη Βόρεια Ελλάδα - Σε ποιους δρόμους το έστρωσε

Με 25 μηχανήματα έχει ριχτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πρώτη, για το φετινό χειμώνα, «μάχη» αποχιονισμού. Στα λευκά ο ορεινός όγκος της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Ημαθίας, της Πέλλας και των Σερρών αλλά και περιοχές της Θεσσαλονίκης

Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) εξαιτίας της πρώτης, για το φετινό χειμώνα, έλευσης του χιονιά. Περίπου 25 μηχανήματα της Περιφέρειας, έχουν ριχτεί στη μάχη του αποχιονισμού, με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, Χαράλαμπο Στεργιάδη, η χιονόπτωση αναμένεται να σταματήσει αργά το μεσημέρι, ενώ η υπηρεσία και ο στόλος των εκχιονιστικών και των μηχανημάτων ρίψεις άλατος θα παραμείνουν σε επιφυλακή εξαιτίας ενδεχόμενου παγετού.

Στα λευκά δεν ντύθηκαν μόνο τα βουνά της Χαλκιδικής, της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας και των Σερρών αλλά και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως ο Χορτιάτης, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο όπου επίσης οι υπηρεσίες έριξαν αλάτι για να κρατήσουν ανοιχτό και χωρίς προβλήματα το οδικό δίκτυο.

«Έχουμε 25 μηχανήματα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία κάνουν ρίψεις άλατος. Στα ορεινά της Χαλκιδικής σε κάποια σημεία χρησιμοποιείται και «μαχαίρι» αποχιονισμού» είπε στο Sputnik ο κ. Στεργιάδης.

Οι δρόμοι που στρώθηκαν με χιόνι στη βόρεια Χαλκιδική είναι από Πολύγυρο προς Αρναία μέσω Ταξιάρχη, από Πολύγυρο προς Ιερισσό και κυρίως στα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, από Πολύγυρο προς Άγιο Πρόδρομο και προς Κερασιά.

«Στη Θεσσαλονίκη επιχειρούμε βόρεια προς εθνική Σερρών, στο Χορτιάτη κάνουμε ρίψεις άλατος, στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο, στο Ωραιόκαστρο. Επίσης, στα ορεινά των νομών Σερρών, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία που σε ορισμένα σημεία οδηγούν και σε χιονοδρομικά κέντρα», ανέφερε ο κ. Στεργιάδης και πρόσθεσε:

«Χιονόπτωση περιμένουμε μέχρι αργά το μεσημέρι σήμερα και μετά σταματά και θα αυξηθεί η θερμοκρασία. Το βράδυ ίσως σημειωθεί παγετός, αλλά, εμείς τα μηχανήματα τα έχουμε σε επιφυλακή, όπου χρειαστεί θα ρίξουμε αλάτι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...