Ρωσία

«Πυρά» Πούτιν: «Το αναλφάβητο ΝΑΤΟ πλησιάζει επικίνδυνα τα σύνορα του έθνους μας»

Πυρά κατά του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας ότι η συμμαχία «πλησιάζει επικίνδυνα τα σύνορα του έθνους».

Μιλώντας σε μια εκδήλωση με θέμα την άμυνα την Τρίτη, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο ξεπερασμένος τρόπος σκέψης του «αναλφάβητου», πλέον, ΝΑΤΟ δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως «καλό εργαλείο για την λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων» στον σημερινό κόσμο.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο, που πρέπει να εξετάσουμε το γεγονός ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη της στρατιωτικής του υποδομής κοντά στα σύνορά μας είναι μία από τις πιθανές απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας» τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος. Και συνέχισε στο ίδιο ύφος, «όπως γνωρίζουμε, η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πια, ούτε και το στρατιωτικό μπλοκ του Συμφώνου της Βαρσοβίας, το οποίο δημιουργήθηκε [από την ΕΣΣΔ και τους συμμάχους της στην Ανατολική Ευρώπη] ως απάντηση στη δημιουργία του ΝΑΤΟ. Όμως, το ΝΑΤΟ όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται, η Ρωσία δεν θα μένει πλέον άπραγη».

Μια πιθανή συνεργασία
Χαμηλώνοντας τους τόνους ο Πούτιν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας. Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ παρά την «απρεπή» συμπεριφορά του, δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που μια σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας γιορτάζει τα 70 χρόνια της.

«Εκφράσαμε επανειλημμένως τη βούλησή μας να συνεργαστούμε με το ΝΑΤΟ, για πραγματικές απειλές όπως η διεθνής τρομοκρατία, οι τοπικές ένοπλες συγκρούσεις και ο κίνδυνος της εξάπλωσης όπλων μαζικής καταστροφής», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων.

Κατήγγειλε ωστόσο τη «μη ορθή ή ακόμη και απρεπή» συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, το οποίο «δεν έλαβε υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας», ενώ η Μόσχα, είχε «προσπαθήσει πολλές φορές να προτείνει μια εποικοδομητική ατζέντα» στη Συμμαχία.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε επανειλημμένως τη Συμμαχία επειδή εξακολουθούσε να διευρύνεται παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει, όπως υποστηρίζει, πριν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται σήμερα (και χθες) στο Λονδίνο σε ένα τεταμένο για τη Συμμαχία κλίμα, που χαρακτηρίζεται από τις διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της για τη Συρία, τη Ρωσία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού και οι οποίες ενισχύθηκαν περαιτέρω πρόσφατα με τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν για το «κλινικά νεκρό» ΝΑΤΟ.

Πηγή: RT

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...